Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DGIA, în mijlocul unui scandal de corupție. Generalul Cristian Gherghe a fost arestat, acuzat de delapidarea fondurilor
27 Martie, 22:03
Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării Iulian Cristian Gherghe a fost arestat. Procurorii îi aduc acuze de corupție.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Cristian Gherghe este acuzat de deplapidare, fals, fals intelectual și uz de fals. Generalul român e acuzat că a sustras 180.000 de dolari din banii DGIA.

De precizat că pe data de 26 februarie, deci în urmă cu exact o lună, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a general-maior - cu două stele Gherghe Iulian-Cristian din Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit Parchetului General: „La data de 26.03.2021 Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reţinerii, pentru o durată de 24 de ore, faţă de inculpatul G.I.C. (Iulian Cristian Gherghe – n.r) fost director adjunct al DGIA, în dosarul nr. 11/P/2021, în care acesta este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals”.

„La data de 27.03.2021 judecătorul militar de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile. Sesizarea parchetului militar a fost făcută de către conducera DGIA”, mai precizează Parchetul. 

G Ad:

Generalul Cristian Gherghe e acuzat că și-a însușit în mod ilegal suma de aproximativ 180.000 de dolari din fondurile instituției la care activa ca director adjunct.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro