Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Distrugătorul american USS Ross intră în Marea Neagră pentru exercițiul Sea Breeze 2021
25 iun, 19:41
Distrugătorul american din clasa Arleigh Burke, USS Laboon (DDG 58), a traversat, pe 25 iunie, strâmtoarea Bosfor spre sud, încheind operațiunile în Marea Neagră, a informat Flota a șasea a SUA.
Distrugatorul USS Ross Sursa foto: US Navy

Pe de altă parte, o altă navă din aceeași clasă, USS Ross (DDG 71) va intra, pe 26 iunie, în apele Mării Negre, pentru a participa la cea de-a 21-a ediție a exercițiului multinațional Sea Breeze. În prezent, distrugătorul Ross se află în Marea Mediterană, după ce a plecat de la Baza de Sprijin Naval Souda Bay din Insula Creta, Grecia.

USS Laboon a intrat în Marea Neagră pe 11 iunie 2021, pentru a desfășura, împreună cu aliații și partenerii NATO, operații de prezență maritimă în sprijinul securității și stabilității în regiune.

În cadrul activităților din acvatoriul Mării Negre, USS Laboon a participat la o serie de exerciții de tip  (PASSEX) cu distrugătorul HMS Defender (D 36) al Marinei Regale britanice, fregata De Zeven Provincien (FF805) a Marinei Regale olandeze, fregata ROS Mărășești (F 111) a Forțelor Navale române și fregata TCG Yildirim (F 243) a Forțelor Navale turcești.

În perioada 18-20 iunie, distrugătorul Laboon, a efectuat o vizită de trei zile în portul Constanța, România.

G Ad:

Începând cu 28 iunie și până pe 10 iulie, în Marea Neagră se va desfășura exercițiul naval Sea Breeze, care va avea cea mai mare participare de la debutul său în 1997, cu aproximativ 30 de state de pe șase continente. Exercițiul se va axa pe mai multe tipuri de operații, inclusiv război amfibiu, operații la sol, scufundări, interdicție maritimă, apărare antiaeriană, operații speciale integrate, luptă antisubmarin și operații de căutare-salvare.

Marina SUA trimite, în mod obișnuit, nave în Marea Neagră, în conformitate cu Convenția de la Montreux și dreptul internațional în scopul desfășurării de activități comune cu aliații și partenerii NATO (Bulgaria, Georgia, România, Turcia și Ucraina), menținerii stabilității și prosperității în regiune și descurajării actorilor agresivi, care caută destabilizarea pentru propriul lor câștig, se menționează în comunicatul de presă al Flotei a șasea americane.

Comentariul autorului: Conform Convenției de la Montreux, distrugătorul american USS Laboon putea să rămână în Marea Neagră maxim 21 de zile, adică până pe 1 iulie.

Prezența a trei distrugătoare – două americane și unul britanic, la debutul exercițiului Sea Breeze, găzduit de Ucraina, ar fi fost cu adevărat impresionantă, dar situația pare să se tensioneze și în estul Mării Mediterane, unde Rusia, a trimis, acum o săptămână, crucișătorul Moscova (nava-amiral a Flotei din Marea Neagră) și fregata Amiral Essen.

De asemenea, militarii ruși au început, astăzi, executarea unui amplu exercițiu aero-naval în estul Mării Mediterane, pe fondul prezenței în regiune a grupării de lovire conduse de portavionul britanic HMS Queen Elizabeth II.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro