Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Distrugătorul USS Stethem va fi modernizat la baza din San Diego
19 iul, 15:22
După ce timp de 14 ani a executat misiuni în cadrul Flotei Pacificului, în Oceanul Pacific și în Oceanul Indian, distrugătorul USS Stethem a ajuns la baza din San Diego unde va fi modernizat. 

USS Stethem va fi echipat cu cea mai recentă suită de sisteme de luptă, care include o apărare aeriană de ultimă generație, apărare antirachetă balistică, război de suprafață și capabilități de război submarin.

Ca parte a Forțelor Navale ale Flotei a VII-a din SUA, Stethem a lucrat alături de aliați și parteneri pentru a asigura securitatea și stabilitatea pentru un Indo-Pacific liber și deschis. Stethem a sosit în Yokosuka, Japonia, în iunie 2005, sub comanda lui comandorului Robert Gonzales și a operat alături de portavionul USS Kitty Hawk (CV 63), acum dezafectat, ca parte a grupului de luptă Kitty Hawk Strike.

În timpul serviciului în Flota a șaptea, USS Stethem a efectuat o gamă largă de operațiuni, exerciții și vizite la port, inclusiv salvare în urma dezastrului, precum și misiuni de căutare și salvare. În 2011, nava a sprijinit operațiunea Tomodachi pentru a oferi ajutor cetățenilor japonezi afectați de cutremurul de la Tohoku urmat de tsunami, iar în acest an s-a alăturat operațiunilor de căutare conduse de Japonia pentru depistarea unui avion F-35 care s-a prăbușit.

Multiple misiuni

 

De asemenea, USS Stethem a operat în mai multe operațiuni comune, printre care operațiunile Resilient Shield 18 și alături de portavionele USS Ronald Reagan (CVN 76), USS Theodore Roosevelt (CVN 71) și USS Nimitz (CVN 68).

Distrugătorul USS Stethem a participat la mai multe exerciții multinaționale, inclusiv cooperarea în domeniul pregătirii pe căi navigabile cu nave regionale din Asia de Sud și de Sud-Est, Cobra Gold cu Thailanda și multiple deplasări în colaborare cu navele maritime japoneze de autoapărare (JMSDF).

Odată cu participarea la exerciții, Stethem Sailor a efectuat apeluri în porturi în mai multe țări din regiune, inclusiv Australia, Bahrain, China, Indonezia, Singapore, Republica Coreea și Thailanda.

Botezat după un erou

 (w670)

USS Stethem a fost construit în 1995, la Port Hueneme, California, și a fost botezat în onoarea fostului ofițer US Navy Robert Dean Stethem (foto), care a fost ucis în 1985 în timpul deturnării zborului TWA 847. Stethem care era pasager al acelui zbor a fost luat ostatic de teroriștii Hezbollah din cauza statutului său militar. La data aceea 39 de persoane au fost luate ostatic de doi jihadiști Hezbollah. Stethem a fost bătut și executat în cele din urmă.

Vezi și: Benjamin Netanyahu avertizează că Israelul va aplica ”o lovitură devastatoare” organizației Hezbollah

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video