Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Distrugerea navei USS Richard Bonhomme | US Navy dă vina pe reacţia şi pe nivelul de pregătire al echipajului navei
21 oct, 21:15
Cel mai recent raport al US Navy privind cauzele care au permis unui incendiu să distrugă nava USS Richard Bonhomme, sugerează că o parte din vină aparţine şi echipajului care a comis o serie de erori în timpul procedurilor şi intervenţiilor care trebuiau să salveze nava.
USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy

Amintim că, nava USS Bonhomme Richard se afla la chei, pe 12 iulie 2020, la baza navală din San Diego, portul său de origine, pentru operaţiuni de întreţinere în momentul în care un puternic incendiul a izbucnit la bordul său.

La acel moment, la bordul navei USS Bonhomme Richard se aflau aproximativ 160 de marinari. La momentul respectiv, forţelor navale americane au precizat că 40 de marinari şi 23 de civili au fost răniţi uşor. De asemenea, mai mulţi pompieri au suferit arsuri şi au inhalat fum.

Nava, care valora aproximativ 1 miliard de dolari, a ars timp de patru zile înainte ca pompierii să reuşească să stingă incendiul. Marina SUA a plănuit iniţial să o repare, dar pagubele au fost uriașe, nava nemaiputând fi salvată. Acesta a fost cel mai grav incident în care o navă a US Navy a fost implicată pe timp de pace.

Cel mai recent raport al US Navy sugerează că 36 de marinari, inclusiv cinci amirali au comis o serie de erori în timpul procedurilor şi intervenţiilor care trebuiau să salveze nava USS Bonhomme Richard.

G Ad:

„Deși focul a pornit printr-un act de incendiere, nava a fost pierdută din cauza incapacității de a stinge flăcările”, a precizat viceamiralul Scott Conn, comandantul flotei a 3-a, care supraveghează investigația.

Potrivit BBC, marinarii care au descoperit focul nu i-au alertat pe ceilalți de pe navă decât abia după 10 minute și nu au activat sistemul anti-incendiu cu spumă, sugerează documentul elaborat de US Navy.

Un cumul de acțiuni eșuate, participare redusă și lipsa unor cunoștințe de bază de luptă împotriva incendiilor i-a lăsat pe marinari nepregătiți și în imposibilitatea de a coordona corespunzător eforturile de stingere a flăcărilor alături de oficialii civili”, se mai arată în raport.

Raportul Marinei SUA încă nu a fost făcut public și nu se știe dacă cei 36 de marinari identificați au fost pedepsiți de comandanți.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Secretarul general al NATO: Ucraina este un partener ''foarte important''. Alianţa va oferi ţării sprijin politic şi practic
Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola spaţiul aerian al României
Statele Unite se bazează pe sprijinul statelor aliate pentru consolidarea posturii sale militare în faţa Chinei şi Rusiei
Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Şeful agenţiei de informaţii MI6: Agenţiile chineze de informaţii organizează operaţiuni de spionaj împotriva Regatului Unit
Extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina, considerată de Rusia 'o linie roşie' care nu trebuie încălcată
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Generalul Virgil Bălăceanu, despre introducerea serviciului militar voluntar și programele de înzestrare | Starea Armatei în 2021
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro