Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Dodon se teme de 'imixtiuni externe' și cere Serviciului de Informaţii şi Securitate să ia măsuri înainte de alegeri
13 feb, 13:29
Preşedintele Igor Dodon a cerut Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) de la Chişinău să nu admită o eventuală "destabilizare a situaţiei din Republica Moldova" şi să prevină ceea ce el a numit 'imixtiuni externe' în viitoarele alegeri prezidenţiale, preconizate pentru sfârşitul acestui an, informează joi portalul IPN.md şi Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

El a atenţionat că ar putea apărea 'tentative de destabilizare a situaţiei (din Republica Moldova), atât din partea forţelor interne, cât şi prin posibila imixtiune externă', într-un discurs susţinut miercuri după-amiază la o şedinţă lărgită a Colegiului SIS.

'Dumneavoastră îmi prezentaţi săptămânal informaţii şi noi deja atestăm o încercare de implicare destul de activă în destabilizarea situaţiei. Din afara ţării. Finanţarea care a început masiv a unor organizaţii nonguvernamentale, încercări de a manipula opinia publică pentru a provoca proteste în masă. De fapt, nu este nimic nou, lucrul acesta se întâmplă de fiecare dată când ne apropiem de un anumit exerciţiu electoral. Interesul faţă de alegerile de la sfârşitul acestui an va fi foarte-foarte mare. Sarcina pentru dumneavoastră este să nu permiteţi destabilizarea', le-a cerut Dodon responsabililor SIS.

 

SIS trebuie să informeze conducerea R. Moldova despre implicări interne sau externePreşedintele moldovean a spus că SIS trebuie să informeze la timp conducerea statului despre posibile implicări interne sau externe. 'Aici nu este vorba de luptă politică împotriva cuiva sau de partea cuiva, este vorba de destabilizarea situaţiei şi a ordinii publice', a afirmat el.

Alegerile prezidenţiale la termen sunt prevăzute pentru sfârşitul acestui an în Republica Moldova. Într-o declaraţie anterioară, Igor Dodon lăsase să se înţeleagă că următorul scrutin prezidenţial ar putea avea loc la 8 noiembrie, iar campania electorală ar putea începe la 8 septembrie, conform presei de la Chişinău.

Precedentul scrutin a avut loc în 2016. În turul doi pentru funcţia de preşedinte al republicii au concurat Igor Dodon şi Maia Sandu, preşedinta Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Dodon, liderul Partidului Socialist, a reuşit atunci să câştige alegerile cu 52,11% din voturi. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro