Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Donald Trump ar putea să vândă arme Arabiei Saudite fără aprobarea Congresului
23 mai 2019 / 21:55
Senatorul Chris Murphy a avertizat miercuri că președintele Donald Trump plănuieşte să utilizeze o portiţă legislativă, pentru a vinde bombe Arabiei Saudite, deşi Congresul a blocat  luni de zile astfel de vânzări  din cauza îngrijorărilor faţă de implicarea saudiţilor în războiul din Yemen, potrivit Reuters  şi The Hill.

„Am înţeles că Trump ar putea face uz de o portiţă legislativă obscură din legea privind controlul armelor şi ar putea aproba o nouă vânzare de bombe către Arabia Saudită, ca acelea pe care le lansează în Yemen, folosind o metodă care ar putea bloca orice obiecţie a Congresului. Acest lucru s-ar putea întâmpla săptămâna aceasta”, a precizat într-o postare pe Twitter, senatorul democrat Chris Murphy.

Unele prevederi legislative permit tranzacţionarea de arme la nivel internaţional fără ca preşedintele să aibă nevoie de aprobarea Congresului în cazul unei urgenţe naţionale, precizează mai mulţi oficiali citaţi de Reuters.

Aceştia susţin că președintele Donald Trump ar putea susţine că tensiunile în creştere cu Iranul ar fi un motiv întemeiat pentru a livra mai multe arme către Arabia Saudită, un important partener al Statelor Unite în regiune.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a spus că "ca o chestiune de politică nu comentăm vânzările de arme potențiale sau în așteptare înainte ca acestea să fie notificate în mod oficial Congresului", potrivit The Hill.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
US Navy a numit un nou comandant al sistemului AEGIS de la Deveselu
Tancuri israeliene au trecut, pentru câteva ore, frontiera în Liban
Garda de Coastă a Turciei acuză Grecia că a tras asupra unei bărci cu civili în Marea Egee
Forțele Aerospațiale ale Rusiei vor primi, anul viitor, drone de atac Sukhoi S-70 Okhotnik-B
Germania transmite Rusiei să se aştepte la noi consecinţe dacă se confirmă complicitatea statului rus în asasinatul din Berlin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro