Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donald Trump ar putea să vândă arme Arabiei Saudite fără aprobarea Congresului
Senatorul Chris Murphy a avertizat miercuri că președintele Donald Trump plănuieşte să utilizeze o portiţă legislativă, pentru a vinde bombe Arabiei Saudite, deşi Congresul a blocat  luni de zile astfel de vânzări  din cauza îngrijorărilor faţă de implicarea saudiţilor în războiul din Yemen, potrivit Reuters  şi The Hill.

„Am înţeles că Trump ar putea face uz de o portiţă legislativă obscură din legea privind controlul armelor şi ar putea aproba o nouă vânzare de bombe către Arabia Saudită, ca acelea pe care le lansează în Yemen, folosind o metodă care ar putea bloca orice obiecţie a Congresului. Acest lucru s-ar putea întâmpla săptămâna aceasta”, a precizat într-o postare pe Twitter, senatorul democrat Chris Murphy.

Unele prevederi legislative permit tranzacţionarea de arme la nivel internaţional fără ca preşedintele să aibă nevoie de aprobarea Congresului în cazul unei urgenţe naţionale, precizează mai mulţi oficiali citaţi de Reuters.

Aceştia susţin că președintele Donald Trump ar putea susţine că tensiunile în creştere cu Iranul ar fi un motiv întemeiat pentru a livra mai multe arme către Arabia Saudită, un important partener al Statelor Unite în regiune.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a spus că "ca o chestiune de politică nu comentăm vânzările de arme potențiale sau în așteptare înainte ca acestea să fie notificate în mod oficial Congresului", potrivit The Hill.

Ştiri Recomandate

Fregata rusă Amiral Essen din Marea Neagră a executat un exercițiu pentru distrugerea vehiculelor aeriene fără pilot
Rusia a dislocat elicoptere într-o fostă bază militară americană din Siria (Video)
Operaţiunea lansată în Siria de Turcia a creat o stare de tensiune în interiorul NATO
Rusia şi Turcia poartă negocieri pentru livrări suplimentare de sisteme S-400
Arsenal de muniţii din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în R. Moldova (Video)
Securitate energetică. Ungaria va putea achiziţiona gaze naturale din Qatar
Rusia vrea să construiască în Filipine o fabrică de armament
Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă