Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Donald Trump și Xi Jinping au discutat despre Covid-19
27 Martie, 10:35
Președintele Chinei Xi Jinping și omologul său american Donald Trump au discutat, vineri, telefonic despre pandemia cu Covid-19, transmite agenția Anadolu.

Discuția dintre cei doi lideri a apărut după ce numărul de cazuri de COVID-19 din SUA l-a depășit pe cel înregistrat în China. Într-un tweet, Trump a spus că discuția telefonică a fost „foarte bună”.

„Tocmai am încheiat o discuție foarte bună cu președintele Xi al Chinei. Am discutat în detaliu despre coronavirusul care face ravagii în părți mari ale planetei noastre. China a trecut prin multe și a dezvoltat o puternică experiență a virusului. Lucrăm strâns împreună. Mult respect!" a transmis președintele SUA.

Potrivit agenției de știri Xinhua, condusă de stat, Xi a declarat că China oferă informații despre COVID-19 „într-un mod deschis, transparent și responsabil”. El a spus că Beijingul și-a împărtășit experiența cu privire la prevenire, retenție și tratament și că oferă sprijin și asistență tuturor țărilor care au nevoie. Xi a declarat că China s-a angajat să lucreze cu comunitatea internațională pentru a depăși pandemia.

Acesta a fost primul contact direct între liderii primelelor două economii ale lumii, de la o escaladare a tensiunilor asupra originii pandemiei coronavirusului.

În ceea ce China a condamnat ca atacuri „stigmatizante” și „rasiste”, Trump a făcut în ultima vreme referire la coronavirus drept „virusul chinez”. Replicile între oficialii americani și chinezi s-au intensificat după ce un diplomat chinez de top a sugerat că US Army ar fi putut fi responsabilă pentru focarul global.

Xi și Trump au participat, de asemenea, joi la o conferință a liderilor G20.

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă