Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Donald Trump, reacție pe Twitter după uciderea generalului Soleimani
03 ian, 16:12
Președintele Donald Trump a avut prima reacție după atacul SUA care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani. 

,,Iranul nu a câştigat vreodată un război, dar niciodată nu a pierdut o negociere'', a scris vineri pe Twitter preşedintele american Donald Trump în prima sa reacţie după ce aviaţia SUA l-a ucis la ordinul său pe generalul iranian Qassem Soleimani într-un raid asupra aeroportului din Bagdad, transmite agenţia EFE.

În acelaşi raid, executat asupra unui convoi pe aeroportul capitalei irakiene, a fost ucis şi Abu Mehid al-Muhandis, comandantul secund al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene.

Potrivit presei americane, Trump a autorizat joi dimineaţa atacul ce survine în contextul escaladării tensiunilor din regiune după ce militanţi ai Hashd al-Shaabi au luat cu asalt ambasada americană la Bagdad pe 31 decembrie.

Gruparea Hashd al-Shaabi a scris pe Twitter că acel convoi de vehicule a fost ţinta unor lovituri aeriene în timp ce se deplasa pe şoseaua care duce către aeroportul din Bagdad. Generalul Soleimani, comandantul Forţei Al-Quds, era însărcinat cu operaţiunile desfăşurate de Gardienii Revoluţiei în afara Iranului şi superviza grupările susţinute de Iran în Siria şi Irak.

Într-un comunicat difuzat după atac de către Departamentul american de Stat se menţionează că Soleimani şi Forţa Al-Quds au provocat ''moartea a sute de americani şi de membri ai coaliţiei, plus alte mii de răniţi'', a relata Agerpres.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Spionajul militar ucrainean: Rusia a trimis 20 de camioane cu muniție și mai multe vehicule blindate în Donbas
Noi informații despre luptele de la frontieră dintre India și China. Militarii indieni au fost copleșiți numeric
Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți'
Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)
O expertă acuză SUA că a acționat 'ilegal' în operațiunea în care o dronă MQ-9 Reaper l-a asasinat pe generalul iranian Soleimani
Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Trump retrage SUA din OMS. Washigtonul a notificat oficial ONU cu privire la această decizie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro