Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două avioane rusești de patrulare maritimă Tu-142 au testat eficiența NORAD în Alaska
30 Martie, 20:56
Pe 29 martie, două avioane rusești de patrulare maritimă și de luptă antisubmarin Tu-142 au testat eficiența Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) intrând în Zona de Identificare a Apărării Antiaeriene (ADIZ) din Alaska.

Aeronavele au zburat în spațiul aerian internațional, iar Comandamentul din Alaska nu a precizat dacă avioanele americane sau canadiene au fost trimise să le intercepteze, transmite Air Force Magazine.

”Ca întotdeauna, NORAD rămâne vigilent și gata să protejeze spațiul aerian suveran al Canadei și al Statelor Unite pentru a descuraja și distruge potențialele amenințări la adresa zonelor noastre exclusive aeriene și maritime”, a transmis în comunicat Comandamentul de Apărare Aerospațială din Alaska.

Incidentul vine la scurt timp după ce avioanele americane și canadiene au încheiat un exercițiu major axat pe poziționarea rapidă a aeronavelor și protejarea spațiului aerian din nord. Ca parte a exercițiului ”Amalgam Dart”. La acest exercițiu au participat 27 de aeronave și peste 500 de militari din: baza aeriană Thule, Groenlanda; Baza Forței Aeriene Eielson, Alaska; și baze canadiene din mai multe provincii, inclusiv Yukon, Teritoriile de Nord-Vest și Nunavut.

”NORAD se angajează să colaboreze cu aliații și partenerii săi pentru a consolida stabilitatea și securitatea globală, deoarece ne confruntăm acum cu o gamă mult mai largă de amenințări care ne testează securitatea și necesită apărări inovatoare și adaptate”, a declarat comandantul Forțelor Aeriene Regale Canadiene, generalul Eric Kenny.

Este pentru a doua oară, în acest an, când avioane Tu-142 intră în ADIZ din Alaska, după un incident similar din ianuarie.

În 2020, NORAD a efectuat mai multe interceptări decât în ​​ultimii ani, întrucât Rusia a zburat în mod repetat bombardiere, avioane de patrulare maritimă, avioane de avertizare timpurie și de luptă în regiune.

”Sistemele noastre din nord au înregistrat o intensificare a activității militare străine, pe măsură ce concurenții noștri continuă să-și extindă prezența militară și să ne testeze apărarea”, a declarat în august generalul Glen D. VanHerck, comandantul NORAD și al Comandamentului nordic al SUA, după o interceptare. ”Anul acesta am efectuat mai mult de 20 de interceptări, cele mai multe din ultimii ani. Importanța eforturilor noastre de apărare aeriană în nord nu a fost niciodată mai evidentă”, a mai spus Glen D. VanHerck. 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro