Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
28 iul, 21:11
Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors miercuri, 28 iulie, în portul militar Constanța, după ce și-a încheiat misiunea sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor #SNMCMG2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2).

Pe durata desfășurării misiunii în Marea Neagră, gruparea navală NATO, alcătuită din nava de patrulare spaniolă ESPS ,,Rayo” (nava-comandant), vânătorul de mine turcesc TCG ,,Akcakoca” și dragorul maritim românesc ,,Locotenent Lupu Dinescu”, a participat, în perioada 10-19 iulie, la Exercițiul multinațional „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei.

În a doua decadă a activităților pe mare, navele militare partenere au desfășurat o gamă largă de exerciții de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, precum și misiuni de supraveghere maritimă.

Marinarii militari români au efectuat escale pentru refacerea capacității de luptă în porturile Varna (Bulgaria) și Sinop (Turcia), iar, în cel din urmă, conducerea navei a desfășurat activități de diplomație navală, alături de comandantul grupării navale NATO SNMCMG-2, comandor Javier Nunez De Aparicio, și de reprezentanții celorlalte nave.

G Ad:

Forța de reacție a NATO, din care a făcut parte și dragorul maritim cu număr de bordaj 25, este una dintre inițiativele Aliate care consolidează funcțiile de apărare, de descurajare şi de intervenție militară rapidă ale NATO în situații de criză. Echipajul navei militare a Forțelor Navale Române este alcătuit din 72 de marinari militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro