Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drona rusească Okhotnik a zburat în tandem cu un avion de vânătoare Su-30SM (Video)
16 aug 2019 / 17:06
Ministerul rus al Apărării a publicat, pe 16.08.2019, pe pagina sa de Twitter, un material video extins referitor la primul zbor din 03 august al noii drone de asalt Okhotnik, din care rezultă că drona a zburat în tandem cu un avion de vânătoare Su-30SM, potrivit remnmilitaryblog.com.

În materialul video se arată cum drona și avionul de vânătoare zboară pe cursuri paralele, cu aceeași viteză și la aceeași altitudine.

De asemenea, se poate observa cum pilotul avionului de vânătoare Su-30SM conduce aeronava cu trenul de aterizare scos, la fel ca drona, imitând chiar și nivelul de înclinare al acesteia spre stânga sau spre dreapta.

Un astfel de zbor paralel este necesar pentru a verifica parametrii de zbor și funcționarea sistemelor aeronavei testate cu parametrii corespunzători ai unui avion aflat deja în exploatare. Din materialul video rezultă că primul prototip al dronei Okhotnik are numărul de bord 071 roșu.

Drona grea în formă de pană, dezvoltată de compania Suhoi, este un salt major în comparaţie cu alte vehicule aeriene fără pilot dezvoltate anterior de Rusia. Proiectul a fost învăluit în secret, dar informaţiile din presa rusă susţin că noua dronă cântăreşte 20 de tone încărcată şi are o autonomie de până la 5.000 de kilometri. Ohotnik, care are un singur motor, se aseamănă cu drona americană de tip RQ-170 Sentinel a companiei Lockheed Martin.

 

Ştiri Recomandate

Turcia se retrage din negocierile pentru avioanele rusești Su-35 și Su-57
EXCLUSIV
Donald Trump își adună aliații care să îi apere spatele. Numire controversată la spionaj
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră