Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drona rusească Okhotnik a zburat în tandem cu un avion de vânătoare Su-30SM (Video)
16 aug, 17:06
Ministerul rus al Apărării a publicat, pe 16.08.2019, pe pagina sa de Twitter, un material video extins referitor la primul zbor din 03 august al noii drone de asalt Okhotnik, din care rezultă că drona a zburat în tandem cu un avion de vânătoare Su-30SM, potrivit remnmilitaryblog.com.

În materialul video se arată cum drona și avionul de vânătoare zboară pe cursuri paralele, cu aceeași viteză și la aceeași altitudine.

De asemenea, se poate observa cum pilotul avionului de vânătoare Su-30SM conduce aeronava cu trenul de aterizare scos, la fel ca drona, imitând chiar și nivelul de înclinare al acesteia spre stânga sau spre dreapta.

Un astfel de zbor paralel este necesar pentru a verifica parametrii de zbor și funcționarea sistemelor aeronavei testate cu parametrii corespunzători ai unui avion aflat deja în exploatare. Din materialul video rezultă că primul prototip al dronei Okhotnik are numărul de bord 071 roșu.

Drona grea în formă de pană, dezvoltată de compania Suhoi, este un salt major în comparaţie cu alte vehicule aeriene fără pilot dezvoltate anterior de Rusia. Proiectul a fost învăluit în secret, dar informaţiile din presa rusă susţin că noua dronă cântăreşte 20 de tone încărcată şi are o autonomie de până la 5.000 de kilometri. Ohotnik, care are un singur motor, se aseamănă cu drona americană de tip RQ-170 Sentinel a companiei Lockheed Martin.

 

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene