Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Drone fabricate în România. Colonelul Constantin Spînu: Integrarea lor în industria română, o condiție de bază
Elbit Systems împreună cu Avioane Craiova și Romaero, au semnat un memorandum de cooperare pentru construcția de drone. 

Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900.

Memorandumul prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program.

 

Condiție de bază pentru toate programele de înzestrare ale Armatei României

 

Acest lucru a fost reiterat și de colonelul Constantin Spînu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice din cadrul MApN. Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune B1 TV, acesta a subliniat că integrarea dronelor în industria românească este o condiție esențială.

„Este o condiție de bază pentru toate programele de înzestrare ale Armatei României, pentru soluții de integrare la maximum posibil, atât pe perioada de fabricație a acestor produse cât și ulterior pentru modernizare și mentenanță. 

La stadiul în care este acum programul de înzestrare, în fundamentare, nu sunt până acum elemente concrete cu privire la integrarea în România, însă e o condiție de bază”, a precizat Constantin Spânu. 

 

Armata are nevoie de acest program

 

Întrebat când ne-am putea aștepta ca prima dronă construită în România să devină operațională, acesta a adăugat: „Este greu de estimat acum, elementele concrete ar putea fi cunoscute abia după lansarea în achiziție a acestui program, acolo vor fi trecute toate elementele care țin inclusiv de calendarul de implementare. Noi sperăm cât mai curând pentru că este unul din programele majorele de care avem nevoie”.

Totodată, în cadrul aceleiași emisiuni, generalul (r) Alexandru Grumaz a subliniat că programul de drone în România a început în 1996, ulterior în 1998 au fost achiziționate primele drone.

„Avantajul acestor sisteme e că desfășoară operațiuni pe câmpul de luptă prin recunoaștere, supraveghere, colectare de informații”, spune generalul român, care a amintit bineînțeles că dronele pot și „lovi ținte din perimetrul operațional” .

Generalul Grumaz a mai precizat că România operează mai multe tipuri de drone de diferite dimensiuni, dar care nu sunt înarmate ci doar de recunoaștere. El a menționat că programul este unul util pentru Armata noastră.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata SUA va disloca aproximativ 60 de elicoptere în Germania, Polonia și Letonia
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Ucraina vrea un nou lot de drone turcești Bayraktar TB2
Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
Fostul jurnalist Ivan Safronov, acuzat de ruşi că a furnizat secrete militare către Republica Cehă
În sudul Federației Ruse, a început efectuarea unui exercițiu tactic, cu participarea complexelor de rachete Iskander-M
Rusia anunţă în ce condiţii va instala rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune în apropierea graniţelor UE
Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
US Army ia în calcul producerea de armament sovietic pentru a își ajuta aliații
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro