După ce a pierdut o țară fără să se tragă un foc de armă, Rusia regândește apărarea antiaeriană de la granița cu Finlanda
Rusia, care acum are nevoie de fiecare soldat pe frontul din Ucraina, unde progresul stagnează, va trebui să trimită pe unii dintre ei în nord.
Aderarea Finlandei este cea mai rapidă intrare în NATO a unui stat membru. Nici turcii, nici maghiarii nu l-au reținut pe finlandezi, așa cum probabil și-ar fi dorit Kremlinul.
Rușii au nevoie acum de fiecare soldat, dar vor trebui să înceapă și să securizeze granița de nord și intenționează să-și regândească apărarea antiaeriană, pe care o va consolida și ca răspuns la aderarea Finlandei la alianța NATO, a declarat comandantul Forțelor Aerospațiale Ruse VKS, scrie Meduza, care citează ziarul Armatei.
Invazia Ucrainei de către Rusia, care a început pe 24 februarie anul trecut și este descrisă de Moscova drept o „operație militară specială”, s-a transformat într-un război extenuant de artilerie, cu utilizarea pe scară largă a dronelor și a rachetelor, testând capacitățile antiaeriene ale ambelor țări.
Cu toate acestea, rușii au nevoie de soldați acum - atât pe front, unde există amenințarea unui contraatac ucrainean, cât și în nord, pentru că nu pot manifesta slăbiciune la granița cu Finlanda.
Generalul Andrey Demin, adjunctul șefului forțelor aerospațiale ruse, a recunoscut că apărarea aeriană rusă s-a confruntat cu o serie de mari provocări din cauza atacurilor ucrainene.
Rusia a desfășurat peste 50 de stații radar mobile, cel puțin un A-50 de avertizare timpurie și patrule de control 24 de ore pe zi, iar rachetele și sistemele antiaeriene în zonele de lângă Ucraina au fost consolidate, a spus Demin.
Unități antiaeriene din provinciile ucrainene anexate de ruși au fost desfășurate pentru a apăra instalațiile cheie, iar Rusia a crescut producția sistemului antidrone RLK-MC, a adăugat el.
Armata rusă a început să elaboreze apărarea granițelor de nord-vest după ce Finlanda a aderat la NATO, a declarat Andrey Demin.
Reformele „sunt, fără îndoială, în plan și vor fi implementate”, a spus Demin.
„Scopul schimbărilor viitoare este dezvoltarea forțelor armate, care vizează îmbunătățirea sistemului antiaerian al Federației Ruse”, a explicat el.
Demin a menționat că Moscova își va consolida apărarea după ce Finlanda, care împarte o graniță de 1.300 de kilometri cu Rusia, a aderat la NATO.
„În aceste condiții, forțele antiaeriene rezolvă problema protecției frontierei de stat din nord-vestul țării în concordanță cu nivelul crescut de amenințare”, a spus Demin, fără a preciza exact modul în care armata elaborează „ apărarea frontierei”, notează Meduza.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News