Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Eforturile Rusiei de a-și moderniza armata au făcut ca industria de apărare să producă pe datorie
Eforturile intense și pe termen lung ale Rusiei de a-și moderniza arsenalul militar au făcut ca industria naţională de apărare a țării să aibă mari probleme.

Unele dintre cele mai importante fabrici şi întreprinderi de armament din Federaţia Rusă se află acum într-o situație destul de dificilă, datorită faptului că riscă să fie îngropate în datorii.

Astfel, Kremlinul încearcă să ajute principalele întreprinderi din industria naţională de apărare, prin ștergerea datoriilor restante. Desigur, banii pentru a menține aceste întreprinderi pe linia de plutire vor veni din buzunarul contribuabililor, întrucât băncile rusești de stat trebuie să suporte creanțele anulate, precizează Warsaw Institute.

Guvernul rus și-a anunțat intenția de a şterge datoriile complexului industrial militar rusesc - 750 de miliarde de ruble (11 miliarde de dolari), jumătate din această sumă va fi anulată, a declarat luna trecută, într-un comunicat, vicepremierul rus, Yuri Borisov. Iar restul datoriei ar urma să fie recuperată în termen de 15 ani, cu o dobândă de 3% pe an.

La începutul lunii decembrie 2019, Borisov a sugerat că între 400 și 450 de milioane de ruble să fie anulate, spunând că restul ar trebui restructurat.

Complexul industrial de apărare al Federaţiei Ruse a acumulat în ultimii ani datori în valoare de 36 de miliarde de dolari. La sfârșitul lunii decembrie 2019, Vladimir Putin a semnat un decret prin care contura planurile de ștergere ai unei mari părţi din datoria colectivă datorată de complexul industrial de apărare al țării.

Documentul a fost clasificat și nicio versiune publică nu a fost prezentată, până când Andrei Kostin, președinte al consiliului de administrație al VTB Bank, a acordat un interviu canalului rusesc de televiziune Rossiya 24, unde a vorbi despre acest subiect.

Datoria complexul industrial de apărare al Federaţiei Ruse nu este distribuită uniform

Potrivit lui Borisov, 90% din datorie revine mai multor companii, cum ar fi: United Aircraft Corporation, United Shipbuilding Corporation, Uralvagonozavod, High-Precision Complexes și Almaz-Antey. Datoria complexul industrial de apărare al Federaţiei Ruse a crescut de-a lungul timpului, în timp ce companiile de armament rusești nu se grăbesc să onoreze comenzile înaintate de armata rusă. Odată cu decizia lui Vladimir Putin de a anula o parte din datoria pe care complexul industrial de apărare al Federaţiei Ruse o datorează bugetului de stat, băncile rusești ar putea fi grav afectate de această decizie.

Între timp, companiile de apărare spun că acest lucru nu va rezolva problema care constă în principal în minimizarea prețurilor contractelor pentru armata rusă. Producătorii de arme pierd bani și preferă să exporte componente, echipamente şi subansamble militare. Astfel, prioritatea este acordată clienților externi, și nu celor interni.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro