Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șeful Statului Major Naval din Pakistan, întâlnire cu omologul român și vizită la șantierul Damen Galați
18 noi, 12:20
Șeful Statului Major al Forțelor Navale , viceamiralul Alexandru Mîrșu a avut o întâlnire de lucru cu șeful Statului Major Naval din Pakistan, amiralul Zafar Mahmood Abbasi, transmite publicația Tribune.

Amiralul Zafar Mahmood Abbasi, care se află într-o vizită oficială în România, s-a întâlnit cu șeful Statului Major al Apărării din România, șeful Forțelor Navale Române și a vizitat și șantierele navale DAMEN la Galați.

Viceamiralul Alexandru Mîrșu a subliniat eforturile Marinei Pakistanului pentru asigurarea securității maritime în regiune prin diferite inițiative de pace și a mulțumit  pentru participarea Marinei Române la exercițiul maritim multinațional AMAN-19, organizat la Karachi.
În cadrul unei întâlniri separate cu generalul locotenent Daniel Petrescu, locţiitorul șefului Statului Major al Apărării au fost discutate aspecte legate de securitatea și stabilitatea regională și interesul reciproc, inclusiv colaborarea militară bilaterală.

Generalul locotenent Daniel Petrescu a apreciat contribuțiile Pakistanului în conducerea diverselor inițiative pentru menținerea păcii și stabilității în regiune. Ambii demnitari au convenit asupra consolidării în continuare a cooperării bilaterale în domenii militare diversificate.

Ulterior, amiralul Zafar Mahmood Abbasi a vizitat șantierele navale DAMEN la Galați unde a fost primit de directorul general și persoane din conducerea șantierului naval. Amiralul a fost informat cu privire la navele pe care Pakistanul le construiește aici.

El a inspectat stadiul lucrărilor, a lăudat profesionalismul șantierelor navale DAMEN și cooperarea în furnizarea de tehnologii de vârf pentru Marina Pakistanului.

Vizita recentă a amiralului Zafar Mahmood Abbasi este probabil să sporească și să extindă legăturile de apărare între cele două țări în general și în Marină în special, mai arată publicația citată.

Vezi și: Damen Galați a lansat la apă cea de a doua corvetă fabricată pentru Pakistan

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană