Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Șeful Statului Major Naval din Pakistan, întâlnire cu omologul român și vizită la șantierul Damen Galați
18 noi 2019 / 12:20
Șeful Statului Major al Forțelor Navale , viceamiralul Alexandru Mîrșu a avut o întâlnire de lucru cu șeful Statului Major Naval din Pakistan, amiralul Zafar Mahmood Abbasi, transmite publicația Tribune.

Amiralul Zafar Mahmood Abbasi, care se află într-o vizită oficială în România, s-a întâlnit cu șeful Statului Major al Apărării din România, șeful Forțelor Navale Române și a vizitat și șantierele navale DAMEN la Galați.

Viceamiralul Alexandru Mîrșu a subliniat eforturile Marinei Pakistanului pentru asigurarea securității maritime în regiune prin diferite inițiative de pace și a mulțumit  pentru participarea Marinei Române la exercițiul maritim multinațional AMAN-19, organizat la Karachi.
În cadrul unei întâlniri separate cu generalul locotenent Daniel Petrescu, locţiitorul șefului Statului Major al Apărării au fost discutate aspecte legate de securitatea și stabilitatea regională și interesul reciproc, inclusiv colaborarea militară bilaterală.

Generalul locotenent Daniel Petrescu a apreciat contribuțiile Pakistanului în conducerea diverselor inițiative pentru menținerea păcii și stabilității în regiune. Ambii demnitari au convenit asupra consolidării în continuare a cooperării bilaterale în domenii militare diversificate.

Ulterior, amiralul Zafar Mahmood Abbasi a vizitat șantierele navale DAMEN la Galați unde a fost primit de directorul general și persoane din conducerea șantierului naval. Amiralul a fost informat cu privire la navele pe care Pakistanul le construiește aici.

El a inspectat stadiul lucrărilor, a lăudat profesionalismul șantierelor navale DAMEN și cooperarea în furnizarea de tehnologii de vârf pentru Marina Pakistanului.

Vizita recentă a amiralului Zafar Mahmood Abbasi este probabil să sporească și să extindă legăturile de apărare între cele două țări în general și în Marină în special, mai arată publicația citată.

Vezi și: Damen Galați a lansat la apă cea de a doua corvetă fabricată pentru Pakistan

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro