Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emiratele Arabe Unite retrag forțele militare din Yemen
10 iul, 21:05
Emiratele Arabe Unite (EAU) au confirmat că retrag trupele din Yemen în ceea ce spune că este o mișcare planificată de mult timp.

Retragerea a fost anunțată prima dată pe 28 iunie de Reuters, care a citat surse diplomatice occidentale spunând că Emiratele își redresează angajamentul față de coaliția condusă de Arabia Saudită, deoarece un preconizat conflict între SUA și Iran să aibă forțele acasă.

Pe 2 iulie, Wall Street Journal care a citat oficialii occidentali au spus că Emiratele Arabe Unite au retras sute de soldați și echipamentul lor din campania împotriva grupului rebelilor Ansar Allah (Houthis) din nord, dar ar continua să mențină o prezență în altă parte a țării contra grupurilor extremiste sunnite.

Oficialii occidentali au indicat că Abu Dhabi era îngrijorat de creșterea opoziției SUA față de războiul împotriva lui Ansar Allah și de preocupările legate de escaladarea tensiunilor cu Iranul.

Un oficial al EAU a confirmat retragerea jurnaliștilor într-un briefing din 8 iulie din Dubai, dar a negat că a fost determinată de situația din Iran, afirmând că aceasta a fost planificată pentru mai mult de un an ca parte a trecerii de la "o primă strategie militară la o strategie de pace, prima strategie ".

Această schimbare a fost încurajată de Acordul de încetare a focului de la Stockholm din 2018, care cuprindea orașul portuar Al-Hudaydah din Marea Roșie, a adăugat oficialul. Acesta a mai spus că Emiratele Arabe Unite au instruit 90.000 de soldați yemeniți, astfel încât nu există nici o amenințare că retragerea sa va crea un vid de securitate.

Vezi și: SUA planifică o patrulă militară în apele din Iran și Yemen alături de aliați

Ştiri Recomandate

Rusia a blocat trei atacuri israeliene asupra unor obiective ale armatei siriene
Yemen a revendicat atacul cu drone asupra Arabiei Saudite
Iranul a capturat o navă în Golful Persic
Rusia, ample exerciții comune cu China, India și Pakistan
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare importantă de arme și muniții pentru Maroc
Jens Stoltenberg este "extrem de preocupat" de atacurile din Arabia Saudită şi critică Iranul
Șeful ISIS cheamă susținătorii să salveze jihadiștii reținuți și familiile lor
US Army începe testarea noului sistem anti-drone BLADE