Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'
19 feb, 18:30
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat azi că Ankara va lansa o operațiune militară în Siria, în regiunea Idlib.

Erdogan a precizat că „o operațiune în Idlib este imineantă” iar ea va avea loc până la finalul acestei luni, în cazul în care trupele lui Assad nu se retrag de lângă pozițiile militare turcești.

Declarația lui Erdogan nu a rămas fără ecou la Moscova, principalul aliat al regimului președintelui sirian Bashar al-Assad.

 

Rusia avertizează Turcia că o operațiune militară în Siria este „cel mai grav scenariu”

 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a precizat că o acțiune militară a Turciei împotriva „autorităților legitime și a armatei din Siria” reprezintă „în mod clar cel mai grav scenariu” pe care Ankara îl poate pune în scenă, informează agențiile de presă Tass și Al Jazeera. Reprezentantul Kremlinului a făcut un apel către Ankara pentru ca acest scenariu să „nu devină realitate”.

Erdogan a reiterat că Turcia nu va ceda și se va opune ca regiunea Idlib, ultimul bastion al rebelilor care luptă împotriva regimului sirian, să fie recucerită de trupele lui Assad. 

Situația în Siria a degenerat după ce 13 soldați turci au fost uciși în ultimele două săptămâni ca urmare a intensificărilor atacurilor în Idlib de către trupele regimului Assad.

Ştiri Recomandate

Militari din Batalionul CIMIC distribuie ajutoare pentru vârstnicii din Suceava şi din zone izolate
Secretarul adjunct al NATO: Există actori statali și actorii non-statali care încearcă să creeze disensiuni în interiorul Occidentului
Ucraina a efectuat un nou test cu racheta Vilkha-M (Video)
Secretarul General al NATO: România, ca toți Aliații, şi-a mobilizat forțele pentru a combate pandemia de coronavirus
Lockheed Martin a început producţia avioanelor F-16 Block 70 pentru Bulgaria
Heiko Maas: NATO trebuie să combată valul de dezinformări legate de pandemie
Coronavirus | Căpitanul portavionului Theodore Roosevelt, demis în urma solicitării evacuării navei
Imagini din timpul transportului cu echipamente medical din Rusia către Statele Unite, sursă foto: Twitter
EXCLUSIV
Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA