Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exerciţii militare în Marea Neagră: Avioane de vânătoare ruse de tip Su-30SM au simulat atacarea navelor inamice
29 aug, 19:09
Avioane militare multirol de tip Suhoi Su-30SM aparţinând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat lansări de rachete, simulând distrugerea navelor inamice, a informat joi biroul de presă al Flotei, potrivit TASS.

,,Avioane de vânătoare multirol Su-30SM ale Aviației navale a FRMN au desfășurat misiuni de căutare și distrugere a unui detașament de nave al adversarului convențional, în cadrul exercițiului de comandament și stat major cu dublă partidă desfășurat sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud", precizează FRMN.

Echipajele avioanelor au executat misiuni de cercetare și au descoperit un detașament de nave, reprezentat de nave-țintă de mari dimensiuni. După primirea datelor de indicare a țintelor, echipajele avioanelor Su-30SM au efectuat lansări de rachete dirijate asupra țintelor navale.

,,Mijloacele de control obiectiv, care monitorizează desfășurarea exercițiului, au confirmat distrugerea tuturor țintelor indicate", se mai precizează în comunicat.

Exerciţiile militare s-au desfăşurat în Marea Neagră şi în şase poligoane situate în Peninsula Crimeea, precum şi în regiunile Krasnodar, Rostov şi Volgograd.

În total, la exercițiu participă peste 8.000 de militari și peste 200 de unități de tehnică militară și specială, până la 30 de avioane și elicoptere, precum și 10 nave de luptă și auxiliare ale FRMN.

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari