Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
EXERCIȚIUL DOGU AKDENIZ 21 | Fregata „Regina Maria” a făcut o escală în portul Aksaz din Turcia
04 noi 2021 / 12:05
Fregata „Regina Maria” a făcut o escală în portul Aksaz din Turcia, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, pentru refacerea capacității de luptă a navei și a echipajului. Nava militară românească este integrată, până la sfârșitul lunii noiembrie, în gruparea navală permanentă a #NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și desfășoară misiuni de monitorizare a traficului maritim în Marea Mediterana, pentru consolidarea securității Alianței, pe flancul sudic.

Pe parcursul escalei în baza navală Aksaz, comandantul navei, comandor Adrian Gobjilă, a făcut parte din delegația militară condusă de comandantul grupării navale permanente SNMG-2, contraamiral de flotilă Stefano Russo, și a participat la întrevederile cu reprezentanții autorităților militare din Aksaz, prilej cu care a fost evidențiată creșterea interoperabilității navale dintre statele membre NATO, prin participarea la misiuni și exerciții comune.

 

Tematica discuțiilor a mai cuprins și subiecte cu privire la desfășurarea Exercițiului multinațional de luptă antisubmarin „Dogu Akdeniz 21”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, în perioada 1 – 12 noiembrie, în estul Mării Mediterane.

G Ad:

La ediția din acest an a exercițiului, participă militari din 14 state, două grupări navale NATO, 36 de nave militare, trei submarine, patru nave ale gărzii de coastă din Turcia, 7 aeronave de patrulare maritimă, 12 elicoptere, cinci aparate de zbor fără pilot și o companie de infanterie.

Fregata „Regina Maria” și celelalte structuri de forțe participante la exercițiu vor acționa conform unor proceduri operaționale de răspuns la o criză regională majoră, în baza unui scenariu fictiv.

Pentru adaptarea la schimbările continue ale mediului de securitate, Forțele Navale Române au mai participat la Exercițiul multinațional „Dogu Akdeniz” în anii 2006, 2007, 2017 și 2019 cu corveta „Contraamiral Horia Macellariu” și fregata „Regele Ferdinand”, aspecte care contribuie la creșterea nivelului de operativitate şi la consolidarea capacității de reacție militară în situații de criză, în cadru aliat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro