Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Expert american: Statele Unite ar trebui să vând tancuri Abrams către Polonia
Statele Unite ar trebui să ia în considerare o posibilă vânzare de tancuri principale de luptă M1 Abrams către Polonia, a precizat expertul Dan Gure, într-o amplă analiză pentru ediția de săptămâna trecută a revistei americane The Naţional Interest. Astfel, din punctul său de vedere, acest demers ar veni şi mai mult în sprijinul Poloniei, mai ales că Varşovia face demersuri serioase pentru îmbunătăţirea capabilităţilor militare pe flancul estic al NATO, de teama unei agresiuni militare ruse.

Autorul materialului, expertul american Dan Gure, este de părere că, în momentul de faţă, Forțele Armate Poloneze, în cazul unui eventual conflict militar cu Rusia, vor trebui să lupte fără a avea o flotă de tancuri moderne.

Soluţia pe care o propune Dan Gure este că Statele Unite şi Polonia să iniţieze unu studiu cu privire la evaluarea unei potențiale vânzări militare de tancuri M1 Abrams către Forţele Armate Poloneze.

Citeşte şi: Ministrul polonez al Apărării: Încetăm să mai fim ţară de rangul doi în NATO

Expertul american îşi argumentează acest punct de vedere susţinând că, de când a devenit stat membru al NATO în 1999, Polonia şi-a câştigat de-a lungul timpului rolul de ,,actor important în planurile de apărare ale Alianţei” şi astfel este esențial pentru securitatea și pacea Europei că militarii polonezi să fie cât mai bine înzestraţi militar.

Expertul american a tânt să puncteze că Varșovia a întreprins, de-a lungul anilor, un program impresionant de modernizare a armatei sale ce a constat în înlocuirea echipamentelor şi tehnicii militare din epoca sovietică, cu tehnică militară occidentală. De asemenea, SUA a ajutat Polonia demers, dar Dan Gure este de părere că Washingtonul poate și ar trebui să facă mai mult pentru Varşovia.

Citeşte şi: O versiune modernizată a tancului american M1 Abrams a fost dislocată în Polonia (Foto/Video)

Tot el aminteşte că Statele Unite sunt un furnizor major de echipamente militare moderne pentru Polonia, căreia i-a vândut până acum: avioane de luptă F-16, sisteme de apărare antiaeriană, iar cel mai recent, cele două țări au semnat un acord care prevede furnizarea a 32 de avioane de luptă F-35 câte Forțele Aeriene Poloneze.

În opinia lui Dan Gure, achiziționarea tancurilor M1-Abrams va permite Poloniei să-şi îmbunătățească nivelul de interoperabilitate cu armata americană.

Printre alte „plusuri”, pe care o astfel de achiziţie le-ar aduce Poloniei, expertul american susţine că ar putea exista o participare comună cu Statele Unite la programul tancului principal de luptă M1 Abrams, obținerea accesului la tehnologia de producție și extinderea cooperării transatlantice.

Citeşte şi: Retragerea trupelor SUA din Germania | Polonia ar putea găzdui 30 de avioane F-16 şi 2000 de militari americani

Varșovia, potrivit lui Dan Gure ar trebuie să se gândească la achiziționarea de tancuri M1 Abrams, deoarece amenințarea militară rusă obligă Polonia să completeze flota sa actuală de tancuri principale de luptă - 250 de tancuri Leopard achiziţionate din Germania, începând cu anul 2002.

Întrucât Polonia nu are în momentul de faţă „alternative viabile”, tancul Abrams este o opțiune bună, dacă nu chiar singura. „Pe lângă beneficiile pe care o astfel de achiziţie le-ar aduce Armatei poloneze, acest demers va sprijini şi industria militară din ambele țări. Președintele Trump ar trebui să-l invite pe președintele reales al Poloniei şi să evalueze perspectivele unei astfel de înțelegeri ”, a încheiat Dan Gure.

La începutul acestui an, expertul polonez Mateusz Zilonka susţinea acelaşi lucru pe care îl susţine şi Dan Gure.

Polonia ar trebui să ia în considerare posibilitatea achiziționării de tancuri M1 Abrams, produse de compania americană General Dynamics Land Systems (GDLS). Printre altele, Varşovia va trebui să stabilească în ce măsură aceste tancuri vor duce la o îmbunătățire a capacităților de luptă ale armatei, având în vedere amenințările actuale de securitate, precizează la acel moment expertul polonez Mateusz Zilonka.

Până în prezent, nici decidenţii politici şi nici Ministerul polonez al Apărării nu au avut în vedere, în mod oficial, această posibilitate, de a achiziţiona tancuri americane M1 Abrams pentru armată. Cu toate acestea, pe fondul parteneriatului strategic SUA-Polonia, care este tot mai puternic, și a numeroaselor achiziții de tehnică militară americană (recentele avioane F-35), Varşovia ar putea să schimbe această situație şi să se gândească dacă legendarul tanc american Abrams ar fi alegerea potrivită pentru Armata poloneză.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)
Plan pe 15 ani pentru modernizarea Forţelor Armate Elene| Principalul obiectiv, achiziţionarea de avioane F-35
EXCLUSIV
Un sistem S-300 a dat chix în timpul unui exercitiu militar (Foto/Video). Propaganda rusă a muşamalizat incidentul
Două F-16 românești au efectuat misiuni cu două bombardiere americane B-52
 Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 4)
Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat un nou zbor în interiorul granițelor Republicii Belarus
Aleksandr Lukaşenko, marioneta lui Putin, susţine că nu este interesat să fie recunoscut ca preşedinte de Occident 
Diplomați ruși, acuzați de spionaj militar, expulzați din Bulgaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro