Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
03 iul, 16:40
Tribunalul din Sankt Petersburg l-a condamnat pe expertul militar Vladimir Neyelov la șapte ani închisoare pentru trădare, deoarece acesta a oferit informații despre modul în care agenţii operativi ai Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) erau instruiţi, unei companii de consultanţă din Germania.

,,Instanța a constatat că Neyelov, pentru bani, a oferit unei companii de consultanţă din Germania, informații despre procesul de instruire și pregătirea a agenților operativi ai Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse", a declarat ieri, într-un comunicat de presă, tribunalul din Sankt Petersburg, după un proces care a avut loc în spatele ușilor închise, precizează TASS și RFE/RL.

Expertul militar Vladimir Neelov, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat în octombrie 2018 și a fost plasat în arest la închisoarea din Lefortovo din Moscova.

Instanţa a precizat că expertul militar a fost găsit vinovat în baza articolului 275 din Codul penal al Federației Ruse (înaltă trădare). Vladimir Neyelov și-a recunoscut parțial vinovăția afirmând în fața judecătorilor că nu crede că informaţiile pe care le-a oferit erau cu caracter secret.

Neyelov a lucrat pentru Center for Strategic Forecasting din Moscova și s-a specializat în firme şi companii private de securitate din Rusia, unele dintre acestea desfășurând activități de mercenariat în străinătate, în cooperare cu forțele de securitate rusești. El este, de asemenea, autorul sau coautorul mai multor cărți despre activitățile companiilor private de securitate rusești în diferite conflicte din fostul spațiu sovietic și din Afganistan.

Neyelov a fost adesea citat în mass-media rusă, vorbind despre compania militară privată Wagner Group (PMC), care este controlat de oligarhul rus Yevgeny Prigozhin. Wagner Group a trimis mercenari în Ucraina, Siria, Libia și în multe alte țări din Africa.

Hybrid Warfare Analytical Group (HWAG) se întreabă, într-o postare pe pagina de Facebook, dacă nu cumva condamnarea lui Neyelov la șapte ani închisoare, la doi ani după ce a fost arestat, are legătură cu cele mai recente informaţii apărute în presă, şi anume că o unitate specială a serviciilor militare de informații ale Rusiei ar fi oferit în secret recompense unor militanți având legături cu talibanii pentru a ucide membri ai forțelor coaliției din Afganistan, inclusiv soldați americani.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro