Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Expert ucrainean: Rusia nu a renunțat la ideea unei invazii militare în Ucraina
02 mai, 18:00
Rusia și-a retras doar temporar trupele de la frontierele ucrainene, dar problema subordonării Ucrainei nu a fost eliminată de pe ordinea de zi. O declarație în acest sens a fost făcută de un expert ucrainean neprecizat, care a comentat astfel, pentru publicația Glavred, anunțul ministrului rus al apărării privind retragerea trupelor în locurile de dislocare permanentă.

Potrivit acestuia, riscul unei invazii la scară largă a armatei ruse asupra teritoriului Ucrainei există în continuare, iar declarațiile ministrului rus al apărării au doar rolul de disimulare a adevăratelor intenții ale Moscovei. Kremlinul nu a renunțat la planurile de a readuce Ucraina în subordinea Rusiei, dar, deocamdată, se teme să treacă la o agresiune deplină.

După cum a precizat analistul ucrainean, Putin caută o modalitate de a se întâlni cu Biden, pentru a discuta despre problemele apărute între Rusia și Statele Unite, precum și pentru a redefini zonele de influență. Drept urmare, după împărțirea lumii, Ucraina va reveni în sfera de influență a Rusiei, care va recâștiga controlul asupra acesteia, prin instalarea la Kiev a unui guvern loial Moscovei. Prin urmare, Putin nu va începe acțiuni militare împotriva Ucrainei, înainte de a se întâlni cu Biden, pentru a nu perturba negocierile.

Dacă Statele Unite vor refuza să împartă lumea, Putin își va aduce trupele înapoi la granițele ucrainene și va continua să facă presiuni asupra Kievului. În cazul unui război, expertul apreciază că armata rusă va suferi pierderi mari, după care în Rusia vor apărea probleme interne din cauza numărului uriaș de morți și, cel mai important, din cauza necesității de a hrăni Ucraina, în care se va naște o mișcare partizană împotriva agresorului.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro