Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Expertul militar Nikolai Beleskov: Militarizarea Crimeei este parte importantă a strategiei Rusiei
29 ian, 15:11
Militarizarea Crimeei este parte importantă a strategiei Rusiei de apărare și securitate pe flancul sau sud-vestic, susţine expertul militar Nikolai Beleskov, relatează „Obosrevatel".

„Ei (rușii) o consideră un avanpost care îi păzește de direcțiile strategice sud și sud-vest și care, dacă este necesar, să poată proiecta putere", a spus Beleskov. Expertul susține că rușii au probleme cu programul militar de construcții navale.

„Această demonstrație (de putere), în care au fost aduse nave ale Flotei de Nord, în special crucişătorul înarmat cu rachete "Ustinov" (iar rușii au același tip de crucişător -"Mosckva" – în cadrul Flotei Marii Negre, dar în reparații interminabile) – nu aș considera acest lucru ca un semn de forță, ci ca semn al unor slăbiciuni și probleme cu modernizarea Flotei Mării Negre. Asta în contextul prezenței navale americane în Marea Neagră, care a crescut anul trecut la 120 de zile, dintre care peste 80 de zile au fost distrugătoare cu rachete ghidate. Amintim, o singură astfel de nava are mai multe rachete de croazieră decât întreaga Flotă a Mării Negre. Astfel, odată cu creşterea prezenței NATO, (din partea ruşilor) a fost un fel de demonstrație că „putem face și noi ceva", a adăugat Beleskov, potrivit paginaderusia.

Expertul crede că Rusia are probleme cu flota sa din Marea Neagră, deoarece 80-85% din navele acesteia sunt de la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. Au fost utilizate activ până în 2014, aşa că resursa lor motorie este astăzi o întrebare fără un răspuns clar.

Ştiri Recomandate

Coronavirus | MApN: O aeronavă cu combinezoane de protecţie din Coreea de Sud ajunge în ţară
Coronavirus | Elveţia mobilizează armata. Cea mai mare mobilizare de după Al Doilea Război Mondial
România, prima țară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE
Ministrul Nelu Tătaru: Avem o discuţie pentru management militar la Deva
Două firme românești din industria de apărare au dezvoltat un prototip de scaner termic
Coronavirus | O întreagă garnizoană a Armatei Serbiei este infectată
Coronavirus | Comisia Europeană lucrează la o strategie de ieşire coordonată din izolare
Mişcarea Imperială Rusă, declarată organizaţie teroristă în Statele Unite