Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
F-16, punctul culminant al paradei. Provocare pentru Forțele Aeriene Române
01 dec 2019 / 09:17
Azi, începând cu ora 11:00, are loc Parada Militară cu ocazia Zilei Naționale a României - 1 Decembrie.
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române

UPDATE - Șase avioane F-16 Fighting Falcon au zburat în premieră deasupra Arcului de Triumf în cadrul Paradei Militare de 1 Decembrie

Știrea inițială:

Șase avioane de vânătoare F-16 Fighting Falcon, din dotarea Bazei 86 Aeriene Borcea, sunt așteptate să defileze în cadrul Paradei Militare. 

 

F-16, deasupra Arcului de Triumf, cel mai așteptat moment al Paradei Militare

 

Este poate cel mai așteptat moment al paradei, după ce anul avioanele F-16 nu au putut decola de la Baza Aeriană Borcea din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pista fiind impracticabilă.

Potrivit datelor meteo, la ora paradei, atât în București cât și în Călărași se vor înregistra în jur de 3-4 grade Celsius, cerul fiind noros. În prezent în București ninge ușor.

Potrivit MApN, anul acesta, în luna iulie, aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române au început misiunile de Luptă și Poliție Aeriană, sub comandă NATO.

Avionul multirol F-16 Fighting Falcon reprezintă o platformă aeriană interoperabilă cu cele NATO, testat în luptă în diverse teatre de operații. A fost produs în peste 4.500 de exemplare, se află în dotarea a 27 de state (din care 10 sunt membre ale NATO) și a 80 de baze aeriene, ceea ce asigură accesul la o piață foarte dezvoltată a echipamentelor, pieselor de schimb și serviciilor de sprijin logistic, traduse în costuri de întreținere avantajoase.

 

Ştiri Recomandate

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA este un pilon esenţial al securităţii României
Premierul Netanyahu spune că nu va rata oportunitatea anexării unor părţi din Cisiordania
Specialişti MApN, misiune în Alabama | Ciucă: Când e nevoie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii
Ministerul Apărării din R.Moldova, în proces de tranziție la faza II a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare
Mercenarii ruși din Libia, puşi pe fugă de către forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională
Nava de asalt Pyotr Morgunov a reluat testele pe mare
Primul petrolier iranian a ajuns în Venezuela
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialiști din MApN a plecat în SUA pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama (Foto/Video)