Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
F-35 continuă să fie un motiv de disensiune în SUA. Scrisoare deschisă pentru mai multe avioane
Peste 130 de membri ai Camerei Reprezentanților au semnat o scrisoare prin care solicită sprijin financiar continuu pentru programul F-35 Joint Strike Fighter, ca răspuns la declaraţiile unor congresmeni democraţi care au avertizat că nu vor sprijini creșterea bugetului pentru anului fiscal 2022 care prevede şi achiziţionarea mai multor avioane F-35 de la Lockheed Martin, dacă problemele tehnice nu sunt rezolvate.
Sursă foto: Lockheed Martin

Scrisoarea din 28 aprilie, semnată în total de 132 congresmeni, a solicitat conducerii Comitetului pentru servicii armate din Camera Reprezentanților să susţină în totalitate cererea de finanţare a Departamentului Apărării pentru avioane F-35, pentru anului fiscal 2022.

Cei 132 congresmeni  a precizat că se declara  îngrijorați de faptul că orice reducere bugetară pentru anul fiscal 2022, privind programul F-35, va lăsa US Air Force, US Navy şi US Marine Corps vara capabilităţi militare pe care aeronavele vechi sau noile variante ale acestora nu le pot îndeplini, potrivit Defense News.

Scrisoarea vine la câteva săptămâni după ce doi influenți congresmeni democraţi americani au avertizat că nu vor sprijini creșterea bugetului pentru anului fiscal 2022 care prevede şi achiziţionarea mai multor avioane F-35 de la Lockheed Martin, cu excepția cazului în care, în cadrul programului militar care construiesc aceste aeronave, se fac progrese pentru rezolvarea multor probleme tehnice ale acestor aparate.

Pentru anul fiscal 2021, Congresul a finanțat achiziţia pentru un total de 96 de avioane F-35 la un cost de 9,6 miliarde de dolari. Această sumă a prins achiziţia a 60 avioane F-35A, 10 avioane F-35B și a 26 de avioane F-35C.

G Ad:

Administrația Biden nu a elaborat încă bugetul militar pentru anul fiscal 2020 și nu este clar dacă Departamentul Apărării va fi interesat să cumpere suplimentar mai multe avioane F-35.

 

F-35 continuă să fie un motiv de disensiune în SUA. Costurile pentru programul de modernizare au crescut

 

Costurile pentru programul de modernizare continuu al F-35 Joint Strike Fighter au crescut cu 1,9 miliarde de dolari, începând cu 2019, şi este de aşteptat ca până în anul 2027 această creștere să se menţină, a precizat în luna martie Office Accountability Government (GAO), agenția legislativă din SUA care monitorizează și verifică cheltuielile și operațiunile guvernamentale.

Pe parcursul programului de modernizare Block 4 al F-35, care a început oficial în 2018, Pentagonul va actualiza continuu componentele hardware-ul și software-ul ale avionului produs de Lockheed Martin, adăugând noi capacități acestei aeronave.

Raportul realizat de GAO precizează că din cauza unor provocărilor apărute în procesul de  dezvoltare și testare a unora dintre aceste noi tehnologii, precum și a întârzierilor continue ale programului F-35, cea mai recentă estimare a Departamentului Apărării SUA, realizată în anul 2020, arată că programul de modernizare Block 4 este estimată să ajungă la aproximativ 14,4 miliarde de dolari, a spus GAO.

Între timp, efortul de modernizare - care inițial era de așteptat să se încheie în 2026 - este programat să se încheie acum cu un an mai târziu, deși GAO a menționat că programul se bazează pe estimări formulate la începutul implementării programului de modernizare Block 4 al F-35 și nu pe cele al lui Lockheed. 

Prin urmare, este posibil ca data de finalizare programată pentru 2027 să nu poată fi atinsă, a precizat raportul GAO.

GAO a enumerat o serie de motive pentru creșterea costurilor cu modernizarea la 1,9 miliarde de dolari. O creștere a costurilor pentru testele de zbor - 705 milioane USD; costurile generale și administrative au crescut cu 471 milioane dolari; iar costul unui nou laborator - a adăugat alte 336 milioane dolari. Un pachet de actualizări aduse sistemului Technology Refresh 3, a înregistrat o creștere a costurilor cu 296 milioane USD.

 

F-35, motiv de disensiune în SUA. Sac fără fund sau cel mai performant avion din lume?
 

Recent, în luna martie, declaraţiile președintelui Comitetului pentru Forțe Armate din Congresul SUA, congresmanul democrat Adam Smith, cu privire la programul F-35, au dat naștere unor disensiuni cu privire la cel mai scump program de armament din istoria Statelor Unite ale Americii.

Politicianul democrat s-a referit la F-35, precizând, la câteva zile după ce UŞ Air Force au anunțat că  sunt deschise pentru opțiuni privind noi aeronave, că ar dori să oprească finanțarea programului pe care îl consideră un fel de sac fără fund, referindu-se la „aruncarea banilor”.

Mai exact, Adam Smith a făcut referire la costul ridicat al F-35, precizând că SUA nu trebuie să se bazeze pe acest program în următoarele trei decenii, solicitând să se caute alte alternative.

Democratul a mai anunțat că problema va fi abordată de Congres. Afirmațiile sale au stârnit însă critici din partea celor care consideră F-35, avionul de generația a V-a dezvoltat de SUA și aliații săi, unul din cele mai performante avioane din lume.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro