Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
F-35 | Cost uriaș de operare pe oră. Barrett promite că US Air Force va reglementa problema
13 sep 2019 / 18:47
Barbara Barrett, propusă de președintele american Donald Trumă să conducă US Air Force, a fost audiată în Senat.

În cadrul audierilor, Barbara Barrett a precizat că un obiectiv primordial este să reducă costul de operare per oră a avioanelor F-35A Lightning II Joint Strike Fighter, dacă va primi confirmarea din partea Senatului, informează Janes.

În prezent costul de operare pe oră a avioanelor F-35 se ridică la 35.000 de dolari, dar potrivit experților costul va scădea în viitor. Totuși, acesta este unul uriaș. În comparație, costul de operare pe oră a F-16 este undeva la 7.000 de dolari.

F-35 este foarte important pentru US Air Force iar această capacitate este necesară, dar costul de zbor per oră e unul extrem de ridicat”, a precizat Barrett, în cursul zilei de ieri, în fața Senatului Statelor Unite. Aceasta a precizat că dacă va fi confirmată ar utiliza fondurile disponibile pentru US Air Force pentru a dezvolta o capacitate astfel încât costul să fie redus substanțial. 

 

Critici după ce US Air Force a folosit F-35 și F-15

 

În cadrul audierii, senatorul democrat Jack Reed a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește posibilitatea ca US Air Force să opereze peste 1700 de aparate F-35A în condițiile în care costul pe o oră de zbor se ridică la 35.000 de dolari. Critici au venit și din partea senatorului republican Tom Cotton.

Cotton a criticat la începutul săptămânii US Air Force și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că SUA au utilizat avioane F-35 și F-15 în luptele pe care le-au purtat cu Statul Islamic în Irak, precizând că s-ar fi putut folosi alte aeronave iar avioanele F-35 ar trebui pregătite pentru posibile conflicte cu puteri mondiale, dând exemlpul China.

„Cred că ar trebui să folosim aeronave adecvate într-o zonă în care dominăm total spațiul aerian, iar aparatele F-35 ar trebui pregătite, împreună cu personalul care le operează, pentru potențiale conflicte împotriva celor care dețin tehnologie de ultimă generație, precum e China”, preciza senatorul Cotton.

Ştiri Recomandate

Deputaţii au votat pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea MApN
Armata lituaniană: O amplă campanie de fake news a fost îndreptată împotriva forțelor americane din Europa
Ucraina lucrează la elaborare a unei strategii pentru redobândirea controlului asupra Crimeei
Controverse în jurul noii legi a adunărilor publice cerută de Jandarmeria Română
Exerciții comune ale Forțelor Navale Române și ucrainene
Raiduri ruseşti în nord-vestul Siriei
Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington