Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
13 dec 2019 / 19:50
Americanii dezvoltă un plan prin care să implementeze sistem de armament cu laser pentru avioanele aflate sub comanda US Air Force. Printre ele se numără și avioanele din generația a V-a, F-35.

Primele teste în ceea ce privește implementarea armamentelor laser pe avioanele US Air Force sunt așteptate să aibă loc până în 2021, deci, anul viitor, potrivit celor de la National Interest care citează Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

Americanii intenționează să implementeze sisteme de armament cu laser inițial pe aeronavele militare de transport precum C-17 și C-130, iar ulterior după dezvoltarea tehnologiei vor putea fi echipate și avioane de luptă precum F-15, F-16 și chiar F-35 - avioanele de generația a V-a. Motivul îl reprezintă faptul că, având în vedere actuala tehnologie, avioanele militare de transport sunt mai bine configurate pentru a transporta energia necesară laserelor.

 

După avioane de luptă, armament laser și pe drone

 

Pe lângă programul care urmărește implementarea armelor laser pe aeronavele US Air Force, se desfășoară în paralel și un program care are ca obiectiv implementarea acestor sisteme pe drone.

Dacă programul arsenalului cu laser pentru avioane ar trebui conturat până la jumătatea anilor 2020, în ceea ce privește dronele nu există încă vreo perspectivă, mai informează sursa citată.

Viitoarele arme cu laser vor veni ca o completare a actualului armament, dar ar trebui să ofere un avantaj în ceea ce privește precizia, dar și costurile.

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv