Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
13 dec 2019 / 19:50
Americanii dezvoltă un plan prin care să implementeze sistem de armament cu laser pentru avioanele aflate sub comanda US Air Force. Printre ele se numără și avioanele din generația a V-a, F-35.

Primele teste în ceea ce privește implementarea armamentelor laser pe avioanele US Air Force sunt așteptate să aibă loc până în 2021, deci, anul viitor, potrivit celor de la National Interest care citează Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

Americanii intenționează să implementeze sisteme de armament cu laser inițial pe aeronavele militare de transport precum C-17 și C-130, iar ulterior după dezvoltarea tehnologiei vor putea fi echipate și avioane de luptă precum F-15, F-16 și chiar F-35 - avioanele de generația a V-a. Motivul îl reprezintă faptul că, având în vedere actuala tehnologie, avioanele militare de transport sunt mai bine configurate pentru a transporta energia necesară laserelor.

 

După avioane de luptă, armament laser și pe drone

 

Pe lângă programul care urmărește implementarea armelor laser pe aeronavele US Air Force, se desfășoară în paralel și un program care are ca obiectiv implementarea acestor sisteme pe drone.

Dacă programul arsenalului cu laser pentru avioane ar trebui conturat până la jumătatea anilor 2020, în ceea ce privește dronele nu există încă vreo perspectivă, mai informează sursa citată.

Viitoarele arme cu laser vor veni ca o completare a actualului armament, dar ar trebui să ofere un avantaj în ceea ce privește precizia, dar și costurile.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Discuţii despre numărul de militari americani ce urmează a fi dislocaţi suplimentar în România
Un avion de pasageri al Air India s-a rupt în două la aterizare (Video)
Un avion rusesc Su-27 a interceptat aeronave US Air Force peste Marea Neagră
E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
US Army testează noi sisteme de arme pe vehiculele blindate Stryker A1
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro