Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Faceţi cunoştinţă cu tancul Leopard 2 A7V (Video) | Germania: Aceste tancuri vor fi livrate forțelor armate în anul 2021
Forțele armate germane (Bundeswehr) vor primi mai multe tancuri Leopard 2 A7V, cel mai probabil în anul 2021. Tancurile sunt în prezent testate la Centrul de Tehnologii Militare al Bundeswehr din Meppen, a anunțat ministerul german al Apărării. 

Dezvoltat de conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Leopard 2 A7V este versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7, deja furnizat forţelor terestre germane.

În momentul de față, producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann, lider european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, modernizează tancurile Leopard 2A7 aflate în serviciul Bundeswehr sau al altor Forțele Armate din Europa.

Primele tancuri Leopard 2A7V modernizate în serie ar trebui să ajungă la Bundeswehr în 2021. Leopard 2A7V este cea mai recentă versiune a tancului principal de luptă (MBT) din familia Leopard 2, care a fost prezentată în iunie 2016, la Eurosatory.


Rheinmetall a primit bani de la Armata germană pentru modernizarea a 101 tancuri Leopard 2 la standardul 2A7V

 

Ministerul Apărării din Germania a comandat 104 tancuri Leopard 2 A7V de la Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care vor fi livrate armatei germane până la sfârşitul anului 2023.

În primăvara trecută, compania germană Rheinmetall anunţa că va moderniza o parte din flota tancurilor principale de luptă Leopard a Bundeswehr. La momentul respectiv, ministerul german al Apărării din anunța că parlamentul german a aprobat două proiecte în valoare totală de 484 de milioane de dolari (428 de milioane de euro) pentru creşterea şi îmbunătăţirea capacităților Bundeswehr-ului. Ca parte a acestor contracte 101 de tancuri Leopard 2, variantele A6M A2 și A6 trebuie să fie aduse la standardul Leopard 2 A7V. 

Leopard 2 A7V - acesta este denumirea celui mai modern tanc din NATO. Indicativul „A7" reprezintă a șaptea generație a tancului Leopard 2, iar „V" reprezintă faptul că este o versiune „îmbunătățită". Îmbunătățirile vizează, printre altele, sistemul de apărare și vederea pe timp de noapte. Printre modificările care caracterizează Leopard 2A7V se numără: o putere de foc mai mare, o armură mai groasă, protejează echipajul împotriva ameninţărilor emergente, chiar şi în mediile afectate puternic de utilizarea armelor CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic şi nuclear), iar sistemul de transmisie a fost îmbunătățit pentru a crestre gradul de mobilitate.

 

Nu este exclus ca pe tancurile Leopard 2 A7V să găsim instalat noul tun de 130 mm, prezentat recent de compania Rheinmetall

 

Putem spune că Rheinmetall are, într-o oare care măsura, de ce să se mândrească cu noul tun de 130 mm, deoarece acest vine la pachet cu un sistem automat de încărcare, cântăreşte aproximativ trei tone şi are o lungime de 6,63 metri. Totodată, Rheinmetall dezvoltă şi muniție corespunzătoare pentru tunul de 130 mm.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro