Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Faceţi cunoştinţă cu Type-X, vehiculul terestru fără pilot care va spori capacitatea de luptă a unităților mecanizate
18 iun 2020 / 16:56
Compania estoniană Milrem Robotics și producătorul belgian de sisteme şi soluții de armament John Cockerill Defense au prezentat, miercuri, Type-X – o mașină de luptă fără pilot, echipată cu un sistem de arme CPWS Gen 2, au precizat reprezentanţii celor două companii.

Vehiculul terestru fără pilot (UGV) Type-X – mașina de luptă – este proiectat pentru a spori și a susține capacitatea de luptă a unităților mecanizate. Type-X este un vehicul blindat pe șenile care poate fi operat de la distanță și a fost realizat în conformitate cu dorința dezvoltatorilor de a înlocui personalul militar de pe câmpul de luptă cu diferite tipuri de roboți, iar în anumite situaţii este capabil să opereze autonom, precizează compania Milrem.

Principalele funcții ale lui Type-X vor fi asigurarea protecţiei convoaielor și perimetrelor militare, dar şi a bazelor. Typ-X dispune de o turelă CPWS (Cockerill Protected Weapon Station) ceea ce îi permite să fie poziţionat, atât în faţă cât şi în spatele unui convoi militar, pentru a oferi un grad de protecţie ridicat, a explicat Simon Haye, directorul de marketing al John Cockerill Defense.

G Ad:

CPWS este un sistem de arme operat de la distanță, proiectat inițial pentru a fi instalat pe transportoare blindate și pe vehicule de luptă pentru infanterie. Sistemul de arme dispune de mai multe camere care asigură o vedere panoramică la 360 de grade, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, dar și diverși senzori, ceea ce face ca sistemul să fie un plus pentru un vehicul terestru fără pilot.

 

Compania intenționează să aibă un prototip complet operațional ale lui Type-X până în toamna anului 2020

 

În plus față de tunul de 25 mm, la sistemul de arme CPWS pot fi adăugate și diferite sisteme anti-tanc, cum ar fi lansatoare de rachete Javelin.

Type-X este o mașină de luptă foarte complexă care, potrivit companiei estoniene Milrem, va înlocui, în viitorul apropiat, o bună parte din vehiculele militare folosite de forţele terestre,

De asemenea, Type-X va avea un motor diesel-electric; este de aproape trei ori mai ușor decât vehiculele existente și va fi de două până la trei ori mai ieftin. Viteza maximă a vehiculului este de 80 km / h pe șosea și 50 km / h pe teren accidentat.

Vehiculul este dezvoltat ținând cont de cerințele diferitelor forțe armate, inclusiv ale armatei americane care încearcă deja să procure acest tip de vehicule.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro