Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fără precedent de la prăbușirea URSS: Rusia deține un număr record de nave de desant maritim în Marea Neagră
17 apr, 14:32
Agenția de presă rusă Interfax a informat, citând surse locale turcești, că, pe 17.04.2021, navele mari de desant Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga aparținând Flotei ruse de Nord au traversat Strâmtoarea Bosfor și au intrat în Marea Neagră.
Navă de desant maritim a Federației Ruse

Rusia își întărește capabilitățile de desant maritim din Marea Neagră cu două nave ale Flotei de Nord

Foarte probabil, cele două nave de luptă se îndreaptă spre Sevastopol.

Potrivit datelor aflate la dispoziție, în prezent, în Marea Mediterană se află alte două nave mari de desant, Kaliningrad și Korolev, ale Flotei ruse din Marea Baltică. Acestea au ajuns în regiune la sfârșitul lunii martie, după ce au trecut prin Strâmtoarea Gibraltar.

Pe 17 aprilie, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a anunțat și faptul că 15 nave de luptă și auxiliare ale Flotilei din Marea Caspică au fost redislocate în acvatoriul Mării Negre pentru exerciții. 

G Ad:

“Un detașament de nave al Flotilei din Marea Caspică a trecut pe sub Podul Crimeea din Strâmtoarea Kerci și a ieșit în Marea Neagră, se arată într-un comunicat de presă al flotei”, preluat de agenția Interfax.

Potrivit acestuia, cu o zi înainte, detașamentul a trecut în subordinea FRMN, după care și-a completat rezervele în portul Temriuk.

“În baza planului verificării de control, echipajele vedetelor Flotilei din Marea Caspică, în cooperare cu forțe ale FRMN, vor participa la o serie de exerciții navale”, se mai arată în comunicat.

Tot sâmbătă 17 martie, Regiunea Militară Sud a anunțat că peste 50 de avioane de luptă vor fi implicate în exerciții deasupra acvatoriului Mării Negre.

Comentariul autorului: Trecerea navelor de desant Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și pe Twitter de către utilizatori turci, care au publicat fotografii cu acestea.

1. -imagine fara descriere- (ed863550-e3ee-4609-9c44-11c943f1ef3e_90973700.jpg)

În prezent, FRMN dispune de șapte nave mari de desant, aflate în compunerea Brigăzii 97 Nave de Desant - Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea -  Sevastopol. Una dintre aceste nave, Novocherkassk, se află în misiune în Marea Mediterană. Este posibil ca, în zilele următoare, aceasta să revină în Marea Neagră, eventual împreună cu cele două nave de desant ale Flotei din Marea Baltică.

În acest fel, Rusia poate concentra în Marea Neagră 11 nave mari de desant și nouă vedete de desant aparținând FRMN, Flotei de Nord, Flotei din Marea Baltică și Flotilei din Marea Caspică.

Cu ajutorul acestora, pot fi formate una sau două grupări navale de desant, care să îndeplinească misiuni în Marea Neagră și, eventual, în Marea Azov.

Trebuie precizat faptul că măsurile luate în ultima perioadă de Rusia în Marea Neagră sunt fără precedent. În istoria modernă, de la destrămarea fostei URSS, în regiune nu s-au mai aflat atâtea mijloace de desant maritim.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Pentru prima dată în istorie, Rusia a desfășurat exerciții în centrul Oceanului Pacific, pentru contracararea forțelor americane
Pragmatism în înzestrarea trupelor. Spania menține în serviciu sistemele Hawk și participă la programele comune de apărarea antiaeriană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro