Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

FBI a arestat un mexican, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei
19 feb, 16:46
Un cetățean mexican a fost arestat în Statele Unite, fiind acuzat că a acționat în SUA în numele guvernului rus, transmite paginaderusia . 
Hector Alejandro Cabrera Fuentes

Potrivit materialelor anchetatorilor, un oficial rus nenumit l-a angajat pe Hector Alejandro Cabrera Fuentes în 2019, instruindu-l, printre altele, să identifice mașina care aparține unei „surse a guvernului SUA” și să-i înregistreze numărul de înmatriculare. În plus, Fuentes trebuia să închirieze o proprietate în zona Miami. El a fost de mai multe ori în Rusia, unde a primit instrucțiuni de la reprezentanții autorităților ruse, scrie DW, care citează declarația Departamentului de Justiție al SUA.

Pe 16 februarie, vameșii și politiștii de frontieră i-au oprit pe Fuentes și pe soția sa pe Aeroportul Internațional Miami, înainte ca cei doi să plece spre Mexic. Polițiștii de frontieră au găsit în telefonul lui Fuentes fișierul șters care conținea fotografia plăcuței de înmatriculare a autovehicului ”oficialului american”.

Deținutul a recunoscut că a efectuat o operațiune de strângere de informații în numele unui oficial guvernamental rus. Anchetatorii au găsit corespondența cu coordonatorul din Rusia pe telefonul lui Fuentes. Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, după mai multe călătorii la Moscova, unde mexicanul s-a întâlnit cu coordonatorul rus, în februarie 2020 el a primit sarcina de a găsi vehiculul obiectului de supraveghere american, relatează CBS Miami.

 

Viață dublă

 

Fuentes urma să se întâlnească din nou cu un oficial rus în aprilie sau mai. Pe 13 februarie, el a zburat din Mexico City la Miami, pentru a urmări un informator care a furnizat FBI informații despre activitățile de spionaj ale Rusiei în Florida de Sud. În Miami, Fuentes și soția sa au închiriat o mașină și au mers direct la un complex rezidențial unde locuia ”obiectul supravegherii”. Au încercat să intre pe teritoriul condominiului, strecurându-se în spatele unei mașini, ceea ce a atras atenția paznicilor. Înainte ca paznicii să escorteze cuplul afară din complex, soția lui Fuentes a reușit să coboare din mașină și să fotografieze plăcuțele de înmatriculare ale mașinii urmărite.

Potrivit ESC 365, Fuentes este doctor, a absolvit Universitatea Federală din Kazan (Rusia). În instanță, mexicanul a spus că este cercetător la Universitatea Națională din Singapore și, de asemenea, a lucrat pentru o companie israeliană din Germania.

Fuentes le-a mai spus agenților FBI că în Rusia are o a doua familie – o soție și două fiice, scrie Miami Herald.

Vezi și: FBI consideră aplicaţia rusească FaceApp "o potenţială ameninţare de contraspionaj"

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro