Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FBI nu a putut dovedi că atacul susținătorilor lui Trump de la Capitoliu a fost o tentativă coordonată de lovitură de stat
20 aug, 16:57
FBI a găsit dovezi insuficiente cu privire la atacul de pe data de 6 iunie de la Capitoliul american în ceea ce privește coordonarea evenimentelor. 
Soldați americani păzind Capitoliul după atacul din 6 ianuarie 2021

Informațiile sunt date de către cei de la Reuters care au avut acces la surse oficiale și documente.

FBI a găsit puține dovezi că evenimentele regretabile din 6 ianuarie de la Capitoliu au fost rezultatul unui complot organizat care avea menirea să răstoarne rezultatul alegerilor prezidențiale.

Amintim că atacul de la Capitoliu a avut loc în timpul procesului de validare a alegerilor câștigate de președintele american Joe Biden. Fostul președinte Donald Trump a acuzat fraudarea alegerilor. În pofida faptului că acest lucru nu a putut fi dovedit ulterior, Donald Trump refuză în continuare să recunoască victoria democratului Joe Biden.

Reuters precizează că agenții federali au arestat peste 570 de persoane suspectate că au participat la evenimentele de la Capitoliu, dar FBI nu a putut dovedi că atacul a fost coordonat direct de grupuri de extremă dreapta sau susținători ai lui Donald Trump.

G Ad:

Doar 5% dintre cei participanți la insurecția de la Capitoliu s-au organizat, dar nu aveau un plan bine pus la punct în vederea asedierii Congresului sau luării de ostatici. Cei de la FBI au descoperit celule de extremă dreapta ale unor grupări precum Oath Keepers și Proud Boys care deși și-au stabilit ca obiectiv intrarea în Capitoliu nu aveau „planuri serioase” cu ceea ce vor face după.

 

Atacul de la Capitoliu

 

Data de 6 ianuarie 2021 va rămâne una de tristă amintire pentru democrația americană. Mii de susținători ai lui Donald Trump au dărâmat barierele de securitate și au forțat intrarea în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Înainte cu câteva ore de incidente, Donald Trump a participat la protestul „Salvați America”, desfășurat în fața Casei Albe, unde a reiterat poziția sa cu privire la fraudarea alegerilor. Ulterior, protestatarii au forțat barierele de securitate pentru a pătrunde în Congres. Trump a revenit și le-a cerut celor prezenți la Capitoliu să evite violența. Situația este una fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro