Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Femeia rănită în explozia de la Fabrica de Armament din Cugir a murit
27 mai, 16:33
Angajata Fabricii de Arme Cugir care a fost grav rănită, vineri, într-un accident de muncă produs pe linia de fabricaţie a trasoarelor a decedat într-un spital din Bucureşti.
Femeia a fost internată cu arsuri pe peste 80% din suprafaţa corpului, a declarat reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Vasile Suciu. Acesta a menţionat că ITM a fost anunţat că victima a decedat în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Floreasca din Bucureşti, transmite Agerpres.

Potrivit legislaţiei, dacă s-ar fi soldat doar cu incapacitate temporară de muncă, accidentul ar fi fost cercetat de către unitate, iar ITM doar ar fi avizat dosarul. În condiţiile în care femeia a decedat, ITM este cel care cercetează accidentul de muncă. "Ne-au anunţat că persoana în cauză a decedat în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Floreasca", a spus Vasile Suciu. Femeia avea 53 de ani şi lucra ca pirotehnist pe linia de fabricaţie a trasoarelor. O altă angajată a suferit arsuri pe un antebraţ, fiind externată încă de vineri, 22 mai.
 
 

Incident pe linia trasoarelorPotrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, prezent vineri la Cugir, cele două femei erau angajate "pe post de pirotehniste, adică încarcă încărcătură trasoare în gloanţe". Simu, anterior numirii sale ca secretar de stat director la una din cele două fabrici de armament din Cugir, a explicat, vineri, că s-a produs un "incident" pe linia de fabricaţie a trasoarelor, incident care a generat un accident de muncă.  "În cursul tehnologiei de încărcare a glonţului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonţul trasor. Dumnealor (cele două angajate - n.r.) încărcau această compoziţie pirotehnică. (...) Practic, în timpul încărcării cu încărcătură pirotehnică a trasorului, acesta s-a iniţiat, a luat foc şi a sărit lângă alte trasoare din incintă. A cauzat o ardere violentă a acestor trasoare, ardere violentă care a făcut două victime. (...) În acea zonă se mai aflau nouă persoane, care s-au autoevacuat", a spus atunci demnitarul.
 
Potrivit acestuia, trasorul în cauză a avut o "traiectorie incontrolabilă", ajungând pe podeaua atelierului, de unde a sărit şi a propagat arderea altor trasoare. Conform acestuia, într-o fabrică de armament se întâmplă "destul de des" incidente, dar în majoritatea cazurilor ele sunt fără urmări grave. "Incidente se întâmplă destul de des. (...) Aceste incidente de aprindere, din păcate, pot să dea accidente grave. Ţine de temperatură, de umiditate, de felul în care este făcută compoziţia, de calitatea materialului care este în compoziţie. (...) Este o încărcătură care se aprinde destul de uşor. În majoritatea cazurilor, aceste aprinderi sunt declarate incidente fără niciun fel de probleme pentru personal", a mai spus Simu.


Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata SUA va disloca aproximativ 60 de elicoptere în Germania, Polonia și Letonia
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Ucraina vrea un nou lot de drone turcești Bayraktar TB2
Marea Britanie: Un grup de hackeri ruşi încearcă să fure cercetări despre un vaccin împotriva COVID-19
Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
Fostul jurnalist Ivan Safronov, acuzat de ruşi că a furnizat secrete militare către Republica Cehă
În sudul Federației Ruse, a început efectuarea unui exercițiu tactic, cu participarea complexelor de rachete Iskander-M
Rusia anunţă în ce condiţii va instala rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune în apropierea graniţelor UE
Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro