Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Flota rusă din Marea Baltică a testat nava purtătoare de rachete Sovetsk, în condiții arctice
31 aug, 16:43
Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 31.08.2021, că nava mică purtătoare de rachete Sovetsk a Flotei din Marea Baltică a efectuat lansarea unei rachete de croazieră cu complexul Kalibr din acvatoriul Mării Albe asupra unei ținte de coastă.
MRK Sovetsk, sursă foto: WeaponNews.com

Lansarea rachetei a fost precedată de transferul interflote efectuat de nava mică purtătoare de rachete Sovetsk din Marea Baltică în Marea Albă.

“Echipajul navei mici purtătoare de rachete Sovetsk a efectuat ieșirea într-un poligon maritim al Flotei de Nord, unde a efectuat lansarea unei rachete de croazieră Kalibr asupra unei ținte de coastă aflate în poligonul Chizha. Potrivit rezultatelor primite de la mijloacele pentru controlul obiectivului, racheta a lovit ținta de coastă amplasată la o distanță de peste 1.000 de kilometri”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Pe timpul transferului către Marea Albă, echipajul navei a executat o serie de  exerciții navale. În total, în cadrul activităților de pregătire pentru luptă, nava a parcurs peste 3.300 de mile marine.

“În prezent, nava mică purtătoare de rachete Sovetsk a început transferul interflote către locul de dislocare permanentă din cadrul Bazei Navale Baltyisk”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Vest.

G Ad:

Comentariul autorului: Nava mică purtătoare de rachete Sovetsk este a doua navă Proiect 22800, clasa Karakurt, produsă la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg. Aceasta a fost introdusă în dotarea Flotei din Marea Baltică pe 12.10.2019.

În prezent, în dotarea Flotei din Marea Baltică se află trei nave de acest tip, respectiv Mytischi, Sovetsk și Odintsovo.

Potrivit planurilor curente ale Forțelor Navale, în total, vor fi construite 18 nave Proiect 22800, câte șase pentru Flota din Marea Baltică, Flota din Marea Neagră și Flota din Oceanul Pacific.

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Secretarul general al NATO: Ucraina este un partener ''foarte important''. Alianţa va oferi ţării sprijin politic şi practic
Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola spaţiul aerian al României
Statele Unite se bazează pe sprijinul statelor aliate pentru consolidarea posturii sale militare în faţa Chinei şi Rusiei
Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Şeful agenţiei de informaţii MI6: Agenţiile chineze de informaţii organizează operaţiuni de spionaj împotriva Regatului Unit
Extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina, considerată de Rusia 'o linie roşie' care nu trebuie încălcată
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Generalul Virgil Bălăceanu, despre introducerea serviciului militar voluntar și programele de înzestrare | Starea Armatei în 2021
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro