Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Flota rusă din Marea Neagră continuă să desfășoare exerciții pe fondul prezenței în regiune a navelor americane
08 noi 2021 / 19:37
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat că, pe 08.11.2021, două nave și un elicopter antisubmarin au desfășurat activități de căutare și distrugere a submarinelor adversarului convențional.
Nava rusă antisubmarin Kasimov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

“Echipajele navelor mici antisubmarin Yeisk și Kasimov ale FRMN, în compunerea unei grupări navale de asalt, au desfășurat activități de căutare și descoperire a unui submarin, în cooperare cu echipajul unui elicopter de tip Ka-27M. În timpul exercițiului, echipajele navelor, întrebuințând datele proprii și pe cele primite de la elicopter, au căutat și escortat submarinul adversarului, după care au atacat ținta subacvatică, folosind torpile și bombe reactive”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agențiile Tass și RIA Novosti.

Exercițiul s-a desfășurat în unul dintre poligoanele maritime din acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei, se mai precizează în comunicat.

Pe timpul căutării submarinului, echipajele navelor au îndeplinit misiuni de apărare antiaeriană a grupării navale de atac pe timpul traversării mării, executând lansări de rachete antiaeriene și trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene. Rolul submarinului adversarului a fost jucat de unul dintre submarinele din dotarea FRMN.

În prezent, în Marea Neagră se află două nave aparținând Forțelor Navale americane, respectiv nava de conducere Mount Whitney și distrugătorul Porter, ale căror activități sunt monitorizate de forțe și mijloace din cadrul FRMN. Anterior, Flota a șasea a SUA a anunțat că navele se îndreaptă spre Marea Neagră pentru desfășurarea de operații comune cu aliații și partenerii NATO din regiune.

G Ad:

Comentariul autorului: Navele mici antisubmarin Yeisk și Kasimov aparțin Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim - Novorossiysk din cadrul Bazei Navale - Novorossiysk a FRMN.

Exercițiul desfășurat de acestea a fost organizat pe fondul sosirii navelor americane Mount Whitney și Porter în portul Batumi din Georgia.

Acest lucru demonstrează faptul că, deși partea rusă susține că activitățile desfășurate de forțele FRMN au un caracter planificat, de fapt, exercițiile reprezintă reacții inopinate la acțiunile navelor americane în regiune. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro