Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Foarte probabil, NATO va asigura instruirea Forțelor Speciale afgane în Europa
10 iun, 13:38
Pe măsură ce Statele Unite își retrag forțele din Afganistan, s-a ridicat întrebarea privind modul în care SUA și aliații săi din NATO vor continua să instruiască forțele de elită pentru operații speciale din Afganistan, cele care au ajutat la combaterea talibanilor și a altor grupări violente. 

Miercuri, 9 iunie, Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters a declarat că NATO ar putea continua misiunea de instruire pe pământ european.

„Vrem să lucrăm cu Afganistanul din perspectiva NATO și analizăm procesul privind pregătirea Forțelor Speciale în afara țării, în anumite facilități mai îndepărtate, probabil undeva în Europa”, a declarat generalul general Tod Wolters în cadrul Consiliul Atlantic. Această pregătire va fi gestionată de Biroul NATO al Reprezentantului Civil Superior (OSCR), a mai precizat Wolters.

În cadrul unui program înființat în 2007, Statele Unite au instruit comanda afgană pentru forțe speciale la Camp Morehead, în provincia Wardak. În decembrie, secretarul american al apărării, Christopher Miller, a vizitat tabăra în timpul unui turneu.

"Am simțit întotdeauna că extinderea războiului este o eroare strategică uriașă. Am crezut că războiul se va limita la operații speciale cu  amprentă mică. Și, personal, cred că dacă am fi fost inteligenți din punct de vedere strategic Afganistanul ar fi trebuit să aibă o forță permanentă pentru operații speciale ... Cred că am fi avut un rezultat diferit dacă am fi menținut ceea ce făceam atunci", a declarat Miller la acel moment.

G Ad:

Jason Dempsey, membru al Programului social pentru militari și veterani din cadrul Centrului pentru o nouă securitate americană, a declarat luna aceasta pentru Vocea Americii că este sceptic privind eficiența pe care un program de formare în străinătate o va avea comparativ cu instruirea în țară.

„Luând părți mici din aceste forțe, antrenându-le peste mări și apoi aducându-le înapoi - dacă nu știu pentru cine luptă, pentru ce facțiune, care lider militar stă să care preia controlul asupra guvernului, atunci oferim le oferim puțin sprijin, dar nu sunt sigur că acest lucru va fi eficient."

Săptămânile următoare se vor dovedi deosebit de dificile pentru Forțele Naționale Afgane de Securitate, întrucât pierd sprijinul aerian al SUA. Ciocnirile violente s-au intensificat chiar dacă negocierile de pace continuă între guvern și talibani.

Președintele SUA, Joe Biden, a ordonat finalizarea retragerii trupelor americane din Afganistan până la data semnificativă de 11 septembrie.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Turcia ar fi avut un plan secret să invadeze militar Grecia şi Armenia. 131 de insule din Marea Egee urmau să fie cucerite de armata turcă
Rusia a cerut SUA și aliaților săi din cadrul NATO să renunțe la exercițiul Sea Breeze din Marea Neagră
SUA vrea destructurarea reţelelor de criminalitate care se ocupă cu traficul de arme de foc
Rusia impune noi restricții de navigație în apropierea Crimeii, interferând cu raioanele de desfășurare a exercițiului Sea Breeze
Acordul de cooperare dintre România și Ucraina a fost adoptat. Proiectul vizează inclusiv achiziţia de armament şi tehnică militară
Avioane de vânătoare rusești au zburat deasupra portavionului britanic Queen Elizabeth în Marea Mediterană
Foto sus: Actualului director al Centrului Rus de Știință și Cultură de la Bucureşti, Mikhail Davydov. Foto jos: Andrei Konchakov, director al Centrului Rus de Știință și Cultură de la Praga. Konchakov a fost în atenţia serviciilor de spionaj din Cehia pe
EXCLUSIV
Şi spionii ruşi dau like pe Facebook. „Prietenia” dintre promotorul culturii ruse la București și un spion și presupus asasin de la Praga
Senatul a ratificat acordul între România și SUA pe proiectele nuclearo-electrice
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro