Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
28 feb, 20:40
Programul Columbia (SSBN-826) este un program pentru proiectarea și construirea unei clase de 12 noi submarine cu rachete balistice (SSBN) pentru a înlocui cele 14 submarine din clasa Ohio, aflate în prezent în dotarea US NAVY.

Marina americană a identificat programul din clasa Columbia drept programul prioritar al US NAVY. Astfel, marina americană vrea să achiziționeze primul submarin din clasa Columbia în anul 2021. Lucrările de cercetare și dezvoltare a programului sunt în curs de câțiva ani, iar finanțarea în avans a achizițiilor publice, pentru primul submarin, a început în anul 2016, potrivit news.usni.org.

Bugetul propus pentru anul fiscal 2021 al Marinei americane solicită 2.891,5 milioane USD finanțare pentru achiziții. Cele 2.891,5 milioane USD vor fi împărţite astfel: 1.123,2 milioane USD finanțare în avans pentru achiziții (AP) și 397,3 milioane dolari finanțare pentru cercetarea și dezvoltarea programului.

În momentul de faţă, marina americană estimează costul total de achiziție al celor 12 submarine la 109,8 miliarde USD.

Un raport al Oficiului Guvernamental de Conturi (GAO) din mai 2019, care evaluează programele majore de achiziții de armament ale Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii, a declarat că valoarea totală de achiziție (dezvoltare plus achiziții) al programului submarinelor din clasa Columbia, din iunie 2018, a fost de 103.035,2 milioane USD (aproximativ 103.0 miliarde dolari) - 13.103,0 milioane dolari costuri de cercetare și dezvoltare și 89.932.2 milioane dolari costuri de achiziție. Astfel, se poate observa o creştere de aproximativ 6 miliarde de dolari pe care le presupune realizarea acestui program de înzestrare.

Astfel, Congresul Statelor Unite trebuie să analizeze câteva aspecte esenţială ale programul de proiectare şi construire pentru cele 12 submarine din clasa Columbia, cum ar fi:

· dacă Marina a evaluat cu exactitate activitatea planificată pe care doreşte să o desfaşoare în cadrul programului submarinelor din clasa Columbia, în anul 2021;

· riscul creșterii costurilor pe parcursul realizării programului;

· riscul unor provocări tehnice sau probleme legate de finanțare, care ar putea duce la întârzieri în proiectarea și construirea submarinelor;

· impactul potențial al programului submarinelor din clasa Columbia asupra bugetului de care beneficiază Marina americană şi dacă există riscul ca alte programe aflate în desfăşurare să fie afectate;

· potențiale provocări cu care industria navala s-ar putea confrunta, în același timp, pe toată durata construirii submarinelor don clasa Columbia, cât și a submarinelor de atac din clasa Virginia (SSN).

Ştiri Recomandate

Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Forțele armate ucrainene au primit mai multe tancuri T-80 modernizate (Foto)
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk
Serbia ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 modernizate către Pakistan
Coronavirus. Airbus a creat un pod aerian între China și Spania pentru echipamente medicale
Australia începe construcția unei noi nave din clasa Arafura