Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Navale Române, antrenamente intense în luna septembrie
28 sep 2020 / 15:08
Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" s-a întors în portul Mangalia vineri, 25 septembrie, după ce a participat, în perioada 23-25 septembrie, la o serie de exerciţii în comun cu diferite capacităţi de luptă, nave şi o aeronavă, ale Forţelor Navale ale Ucrainei, în apele internaţionale din vestul Mării Negre.

Instruirea navelor a cuprins mai multe seriale, cu grade diferite de complexitate, precum manevre simple şi avansate, manevre tactice, căutare şi salvare pe mare, comunicaţii prin semnale luminoase şi pavilioane, remorcaj, reaprovizionare, monitorizare a traficului naval şi de respingere a unui atac aerian.

Exerciţiul a avut ca scop consolidarea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante şi dezvoltarea interoperabilităţii între acestea, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Totodată, patru nave militare de la Flotila Fluvială desfăşoară, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie, secvenţe de instruire, pe Dunăre, conform scenariului exerciţiului "Danube Protector 20.08.IV". Activitatea marinarilor militari urmăreşte consolidarea deprinderilor de a deservi aparatura şi sistemele de artilerie de la bordul navelor, precum şi dezvoltarea procedurilor de protecţie a căilor de transport fluvial din zona de responsabilitate.

Principalele obiective ale exerciţiului sunt executarea misiunilor specifice într-un cadru tactic şi crearea unei imagini complete a situaţiei fluviale.

2. -imagine fara descriere- (antrenament_fortele_navale_dunare_06627400.jpg)

Citește și: Exercițiu româno-ucrainean la graniţa de est a NATO

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro