Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Aeriene americane activează prima escadrilă de F-35A din Europa
02 oct, 16:39
Pe 1 octombrie, în cadrul Aripii 48 Luptă a Forțelor Aeriene ale SUA din Europa (USAFE), dislocată în Anglia, la baza Lakenheath, a fost înființată prima escadrilă de avioane de luptă stealth F-35A.
F-35, sursă foto: Lockheed Martin

”Escadrila 495 Luptă, poreclită „Valkyries”, a fost activată exact la 8:49 și 50 de secunde, vineri dimineața, la 30 de ani de la desemnarea sa ca escadrilă de luptă”, se precizează într-un comunicat de presă al bazei aeriene Lakenheath.

 

Primul F-35A ajunge la finalul anului

 

Primul F-35A este programat să sosească la Lakenheath până la sfârșitul anului. Baza a fost selectată pentru a găzdui prima din escadrilele F-35A americane din Europa pe baza legăturilor foarte strânse cu Forțele Aeriene Regale (Royal Air Force), infrastructura existentă și oportunitățile combinate de pregătire. În plus, Marea Britanie este o componentă esențială în menținerea unui nivel înalt de pregătire pentru luptă a USAFE datorită spațiului aerian excelent și parteneriatului în programul F-35.

G Ad:

Noua escadrilă va fi formată din 27 de avioane și va avea un efectiv de aproximativ 60 de militari, se mai precizează în comunicatul bazei aeriene Lakenheath.

Comentariul autorului: Escadrila 495 a fost activă în Europa tot la baza Lakenheath, în perioada 1 aprilie 1977 – 13 decembrie 1991, fiind desființată ca urmare a terminării ”războiului rece”.

Pe teritoriul Europei mai sunt aeronave de luptă F-35 în cadrul forțelor armate ale Italiei, Marii Britanii, Norvegiei și Olandei. Alte țări europene care au mai comandat F-35 și urmează să le primească sunt Belgia, Danemarca, Polonia și probabil Elveția.

Până în prezent, s-au fabricat aproximativ 700 de avioane F-35, considerate cele mai avansate din lume din punctul de vedere al tehnologiei stealth.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro