Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Faceţi cunoştinţă cu tancul Leopard 2 A7V (Foto/Video). Forțele Armate Germane primesc cea mai recentă versiune a legendarului tanc Leopard
Forțele Armate Germane (Bundeswehr) au primit mai multe tancuri Leopard 2 A7V. Dezvoltat de conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Leopard 2 A7V este versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7, deja furnizat forţelor terestre germane.

Batalionul 393 Tancuri, staționat în orașul Bad Frankenhausen, în nordul landului Turingia, este prima unitate a forțelor armate germane care a primit cea mai recentă versiune a tancului Leopard 2 în configurația A7V.

Batalionul 393 Tancuri din Bad Frankenhausen a primit miercuri primele patru tancuri Leopard 2 A7V, dintr-un total de 44. Se spune că batalionul este prima unitate a Bundeswehr care a primit acest tanc. Încă 32 de tancuri Leopard 2 A7V vor fi livrate până la sfârșitul lunii septembrie, iar alte opt vor fi livrate anul viitor.

G Ad:

Batalionul 393 Tancuri al Bundeswehr dispune în prezent de tancuri Leopard 2 A6, Potrivit publicaţiei Defence-Blog, acestea ar urma să fie redistribuite către alte unităţi militare.

DefenseRomania a scris încă din toamnă anului trecut ca primele tancuri Leopard 2A7V modernizate ar trebui să ajungă la Bundeswehr în 2021. Leopard 2A7V este cea mai recentă versiune a tancului principal de luptă (MBT) din familia Leopard 2, care a fost prezentată în iunie 2016, la Eurosatory.

 

Rheinmetall a primit bani de la Armata germană pentru modernizarea a 101 tancuri Leopard 2 la standardul 2A7V


Ministerul Apărării din Germania a comandat 104 tancuri Leopard 2 A7V de la Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care vor fi livrate armatei germane până la sfârşitul anului 2023.

În urmă cu aproape doi ani, ministerul german al Apărării anunța că parlamentul german a aprobat două proiecte în valoare totală de 484 de milioane de dolari (428 de milioane de euro) pentru creşterea şi îmbunătăţirea capacităților Bundeswehr-ului. Ca parte a acestor contracte 101 de tancuri Leopard 2, variantele A6M A2 și A6 trebuie să fie aduse la standardul Leopard 2 A7V. 

Leopard 2 A7V - acesta este denumirea celui mai modern tanc din NATO. Indicativul „A7" reprezintă a șaptea generație a tancului Leopard 2, iar „V" reprezintă faptul că este o versiune „îmbunătățită".

Îmbunătățirile vizează, printre altele, sistemul de apărare și vederea pe timp de noapte. Printre modificările care caracterizează Leopard 2A7V se numără: o putere de foc mai mare, un blindaj mai gros, un grad de protecţie ridicat care protejează echipajul chiar şi în mediile afectate puternic de utilizarea armelor CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic şi nuclear), iar sistemul de transmisie a fost îmbunătățit pentru a creşte gradul de mobilitate.

Leopard 2A7V are o lungime de aproximativ 10,97 m, lățime de până la 4 m și o înălțime de 2,64 m. Tancul cântărește 67.500 kg, poate atinge viteze de până la 70 km/h și poate fi operat de un echipaj format din patru persoane. Leopard 2A7V este echipat cu o stație de arme controlată de la distanță FLW 200 - sistemul de arme are capacitatea de detectare automată a vehiculelor militare inamice.

Armamentul principal al tancului Leopard 2A7V constă dintr-un tun cu alezaj neted L55 / L44 de 120 mm, care poate trage cu toate proiectilele standard NATO de 120 mm. Cu acest tip de muniție, Leopard 2 A7V poate lovi ţinte aflate pe o rază maximă de până la 5.000 de metri.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro