Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Fost ministru israelian al Apărării: Iranul şi organizaţia Hezbollah împing Israelul în război
29 iun, 22:06
Fostul ministru israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a declarat că Iranul şi organizaţia libaneză Hezbollah împing Israelul în pragul unei confruntări armate.

Într-un interviu acordat publicaţiei Maariv din Israel, vineri, fostul ministru al Apărării israeliene şi-a exprimat îngrijorarea generată de faptul că duşmanul cel mai important al Israelului în Orientul Mijlociu - Iranul - deţine uraniu îmbogăţit, despre care a spus că este într-o cantitate de opt ori mai mare decât cea permisă de acordul nuclear.

Lieberman, care conduce un partid de extremă dreaptă din Israel, a subliniat că acum o lună Iranul a lansat cu succes un satelit de spionaj pe orbită.

Lieberman a mai acuzat Hezbollah de construirea unei uzine de rachete de precizie în onoarea regretatului comandant al Forţei Quds iraniene, generalul Qassem Soleimani, omorât de un raid cu drone al SUA la începutul anului, potrivit Epoch Times.

Lieberman a susţinut că programele iraniene împing Israelul în război susţinând că premierul israelian Benjamin Netanyahu nu are de gând să înfrunte aceste ameninţări.

Lieberman a mai declarat că Iranul îşi continuă programele militare cu consecvenţă şi continuă să finanţeze organizaţii teroriste sau radical islamice precum Hezbollah, Hamas şi Jihadul Islamic, deşi regimul de la Teheran se confruntă cu dificultăţi economice enorme.

În ciuda afirmaţiilor lui Lieberman, Israelul şi-a intensificat atacurile împotriva forţelor iraniene şi aliaţilor din Siria în acest an, cu multiple atacuri în fiecare lună.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro