Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul președinte georgian Saakaşvili a fost arestat în Georgia. Ucraina l-a convocat pe ambasadorul Georgiei la Kiev
02 oct, 10:42
Ministerul de Externe ucrainean l-a convocat vineri pe ambasadorul Georgiei la Kiev în legătură cu informaţiile privind arestarea fostului preşedinte şi lider al opoziţiei din Georgia Mihail Saakaşvili, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, relatează Agerpres, care citează Reuters.
Mihail Saakaşvili, sursă foto: Mikheil Saakashvili @Official Facebook

Separat, un purtător de cuvânt al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la arestarea fostului preşedinte ucrianean şi ''tonul'' declaraţiilor venite din Georgia.

Saakaşvili, care a trăit în Ucraina câţiva ani şi a primit cetăţenie ucraineană, a fost reţinut vineri la sosire în Georgia, înainte de alegerile locale. În pofida faptului că a fost condamnat în contumacie în Georgia, Saakaşvili a declarat că doreşte să revină în ţară pentru a ajuta la ''salvarea ţării'' şi a lansat un apel la proteste după alegeri.

Fostul preşedinte georgian şi lider al opoziţiei Mihail Saakaşvili a fost arestat la întoarcerea în ţara sa după un exil de opt ani şi în plină criză politică, a anunţat vineri premierul Irakli Garibaşvili, notează AFP şi Reuters.

 

Mihail Saakaşvili a fost condamnat în 2008, dar acuză un dosar politic

 


''Al treilea preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili a fost arestat şi trimis la închisoare'', a declarat Garibaşvili într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, forţele de ordine georgiene au urmărit deplasările lui Saakaşvili din Ucraina şi au ''decis o operaţiune a poliţiei la locul şi în momentul în care erau cele mai puţine obstacole în calea arestării''.

Saakaşvili este căutat pentru ''abuz de putere'' într-un dosar pe care el îl consideră politic şi pentru care a fost condamnat în contumacie la şase ani de închisoare în 2018.

Revenirea şi arestarea fostului preşedinte, în vârstă de 53 de ani, ar putea agrava criza politică din Georgia, unde urmează să aibă loc duminică alegeri locale, văzute ca un scrutin cheie pentru partidul la putere Visul Georgian.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro