Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Modernizarea avioanelor Mirage 2000-9. Franța și Emiratele Arabe Unite își consolidează cooperarea în domeniul apărării
21 noi 2019 / 20:38
Anunțată în urmă cu doi ani, modernizarea avioanelor franceze de tip Mirage 2000-9 din Emiratele Arabe Unite, în sfârşit vă putea începe după atribuirea a trei contracte cu o valoare totală de aproape 500 de milioane de euro către Dassault Aviation, Thales și MBDA la Dubai Air Show.

Detaliile amplului program de modernizare a avioanelor Mirage 2000-9, care va viza aproximativ treizeci de aeronave, nu au fost specificate.

Publicaţia Opex 360, un nume de referință în presa militară, precizează că programul de modernizare îşi propune să prelungească perioada de viaţa a avioanele până 2030. Acest proces de modernizare a avioanelor Mirage 2000-9, elimină perspectiva unei posibile vânzări de avioane Rafale către Emiratele Arabe Unite, care este discutata de mai bine de zece ani.

Companiei franceze Dassault Aviation i-a fost încredinţată cea mai mare parte a procesului de modernizare a avioanelor Mirage 2000-9, fiindu-i atribuit un contract în valoare de 418 milioane de euro. Deocamdată, producătorul francez nu a reacționat încă oficial la această comandă.

În ceea ce privește companiile Thales și MBDA, acestea au obținut, contracte în valoare de 58 de milioane și respective 23 de milioane de euro ca parte a acestei modernizări a avioanelor Mirage 2000-9.

Totuși, acești doi producători au câștigat alte comenzi din partea Emiratelor Arabe Unite, inclusiv un contract de 315 milioane de euro [1.281.400.000 de dirhami] alocați MBDA pentru „întreținerea muniției Mirage 2000".

Pe lângă aceste contracte, a fost consolidată şi cooperarea dintre Franța și Emiratele Arabe Unite în domeniul industriei de apărare, cu semnarea unui parteneriat între fondul de investiţii Tawazun Holding din Abu Dhabi și Direcția Generală a Armamentelor [ DGA], reprezentată de directorul Thierry Carlier.

Acest parteneriat va consta în crearea unui „comitet director comun pentru a favoriza cooperarea în domeniile cercetării și dezvoltării", precizează agenția de știri din Emiratele Arabe Unite, WAM.

,,Comitetul director comun va consolida și mai mult cooperarea în domeniul apărării dintre cele două țări, ceea ce reprezintă un pilon cheie al relației noastre strategice. Prin această cooperare, DGA își reafirmă angajamentul de a identifica noi oportunități cu Tawazun ", a declarat Carlier.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Generalul David Goldfein: SUA nu dispun de fonduri suficiente pentru dezvoltarea de noi arme nucleare
India a dislocat la granița cu China sisteme antirachetă Akash
Washingtonul ordonă confiscarea a patru petroliere iraniene destinate Venezuelei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro