Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Franţa participă în diverse forme la securitatea Mării Negre
29 noi 2019 / 15:02
Franţa participă în diverse forme la securitatea Mării Negre, a declarat, vineri, ambasadorul Michele Ramis, care a subliniat cooperarea militară dintre ţara ei şi România, menţionând în acest sens şi teatrul de operaţii din Mali, transmite Agerpres.

Diplomatul francez a prezentat membrii unui detaşament al Bazei aeriene 106 Bordeaux - Mérignac a Forţelor Aeriene Franceze, ce va participa, duminică, la parada de 1 Decembrie. Detaşamentul este format din 18 militari şi este condus de locotenent-colonelul Frederic May.

Cu această ocazie, ambasadoarea a arătat că România şi Franţa sunt unite în special în demersul de a construi o Uniune Europeană foarte puternică.

"Dorim prosperitate şi succes poporului român, ne dorim consolidarea cooperării cu Franţa. România şi Franţa (...) sunt unite în special în demersul de a construi o Uniune Europeană foarte puternică", a spus ea.

Totodată, aceasta a menţionat istoria cooperării militare Franţa - România.

"Cooperarea militară franco-română a început cu prezenţa generalului Berthelot, în 1917, alături de armata română şi continuă în prezent, în Mali, în alte teatre de operaţii şi în aceeaşi măsură în Marea Neagră, deoarece Franţa participă în diverse forme la securitatea Mării Negre, fie exerciţii, fie escale", a punctat Michele Ramis.

Vorbind despre teatrul de operaţii din Mali, Ramis a făcut referire la cei 13 militari francezi care au murit recent acolo, afirmând că a fost "o dramă îngrozitoare". "Este un teatru de operaţii periculos, dar necesar pentru securitatea Europei, în lupta împotriva jihadiştilor ce ne ameninţă teritoriul", a spus ea.

Ataşatul militar al Franţei la Bucureşti, Flavien Garrigou Grandchamp, a vorbit despre acţiunile din Mali şi despre implicarea părţii române în acest loc. El a explicat că acolo se duce o luptă antiteroristă în paralel cu acţiuni de reconstrucţie a statului. Astfel, operaţiunea franceză Barkhane luptă împotriva grupărilor teroriste, în timp ce operaţiunea Uniunii Europene reconstruieşte armata din Mali. Potrivit acestuia, operaţiunea ONU, unde, din octombrie, sunt trupe române, contribuie la stabilizarea unor zone, pentru a evita ca populaţia să fie atacată.

"Detaşamentul român aduce o capacitate esenţială, cu elicopterele sale, pe care puţine ţări sunt capabile să o furnizeze", a menţionat el.

Vezi și: 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro