Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
12 dec 2019 / 09:51
Ministrul francez pentru economie a anunțat la Moscova că Franța va propune în termen de șase luni soluții pentru a evita anumite sancțiuni americane care împiedică investițiile franceze în Rusia.

În vizită la Moscova, pe 10 decembrie, la ședința Consiliului Economic, Financiar, Industrial și Comercial Franco-Rus (CEFIC), ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a condamnat sancțiunile extrateritoriale americane, care împiedică printre altele băncile franceze care au afaceri în Statele Unite să finanțeze proiecte în Rusia sau proiecte franco-ruse, potrvit AFP.

Franţa intenţionează să propună soluţii pentru ocolirea anumitor sancţiuni americane aplicate Rusiei, care blochează unele investiţii franceze în Rusia, pentru a concretiza apropierea economică susţinută de preşedintele Emmanuel Macron.

,,Avem şase luni pentru a găsi soluţii acceptabile, soluţii inovatoare" şi care să respecte legislaţia internaţională, a declarat Le Maire, în cadrul unei întâlniri cu omologul său rus Maxim Oreşkin.

Acesta a promis că avansurile în acest dosar vor fi discutate cu ministrul rus în cadrul Forumului economic de la Davos, în ianuarie, şi că va reveni în Rusia în următoarele şase luni.

,,Trebuie să legăm Rusia de Europa, iar Franţa este ţara europeană care va mijloci acest lucru", a adăugat Le Maire.

,,Preşedintele Macron a ales în mod strategic Rusia, vrem ca acest lucru să fie tradus în plan economic", a adăugat el, regretând că pentru moment ,,ne împiedicăm la fiecare proiect ambiţios de chestiunea finanţării" din cauza sancţiunilor americane.

Le Maire a exclus folosirea platformei de barter Instex, dezvoltată de europeni pentru a ocoli sancţiunile americane impuse Iranului prin evitarea folosirii dolarului american pentru a facilita schimburile.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro