Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Frăția slavă se reface. Rusia, Belarus și Serbia au început un exercițiu militar comun pe teritoriul rus
09 iun, 08:31
Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 08.06.2021, în Ținutul Krasnodar, a început executarea exercițiului tactic comun Frăția slavă-2021, cu participarea de subunități din cadrul Forțelor Armate ale Rusiei, Republicii Belarus și Serbiei.

“La activitățile comune participă aproximativ 100 de militari sârbi ai brigăzii speciale și 350 de militari ai brigăzii de desant aerian din Vitebsk a Forțelor pentru Operații Speciale din Republica Belarus, cu 60 de unități de tehnică militară”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

1. -imagine fara descriere- (fratia-slava-rusia--belarus-si-serbia_37747600.jpeg)

Din partea rusă la exercițiu participă peste 500 de militari din cadrul regimentului din Kuban al diviziei de desant aerian din Novorossiysk a Trupelor de Desant Aerian.

După cum au informat militarii ruși, exercițiul Frăția slavă-2021 se desfășoară în perioada 08-19 iunie.

G Ad:

Faza activă a exercițiului va avea loc în perioada 16-18 iunie, în poligonul Raevsky de lângă Novorossiysk.

Comentariul autorului: Exercițiul tactic Frăția slavă se desfășoară anual, începând din anul 2015, prin rotație pe teritoriul unuia din cele trei state.

În anul 2018, exercițiul a fost executat, în perioada 18-28 iunie, în poligonul Raevsky din Federația Rusă, iar în anul 2019, în perioada 14-27 iunie, pe aerodromul Kovin și în poligoanele Peskovi și Oresac din Serbia.

În anul 2020, pe fondul situației tensionate din Rebulica Belarus și la presiunile Occidentului, Serbia și-a declinat participarea, iar exercițiul s-a desfășurat în format bilateral, cu participarea militarilor din Rusia și Belarus.

Prima fază a acestuia a avut loc, în perioada, 14-21 septembrie, cu participarea a aproximativ 1.000 de militari din cele două țări, din care 300 de militari ruși din cadrul Diviziei 76 Desant-Asalt din Pskov.

La solicitarea președintelui Aleksandr Lukașenko, în perioada 22-25 septembrie, a fost organizată și faza a doua a exercițiului comun, sub forma unui exercițiu operativ-tactic. La aceasta au luat parte peste 6.000 de militari din cadrul Trupelor de Desant Aerian și Forțelor pentru Operații Speciale din cele două state, între care circa 1.000 de militari ruși. Activitățile practice ale trupelor au vizat ducerea de acțiuni comune în interesul asigurării securității militare a Republicii Belarus. Între altele, bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au executat zboruri de patrulare pe teritoriul Republicii Belarus, precum și lansări de rachete în poligoane militare.

Trebuie menționat faptul că presa rusă a reacționat dur la acea vreme la refuzul Serbiei de a participa la manevrele comune. Astfel, mass-media a semnalat “trădarea statului sârb” prin titluri precum “Sfârșitul frăției slave” sau “Frăția de carton”.

Se pare că “Serbia a revenit la sentimente mai bune”, cu toate că situația politică din Republica Belarus a rămas neschimbată.

Aplicația DefenseRomania vă aduce cele mai importante știri ale zilei, totul cu un singur click

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Trupele de Desant Aerian ale Rusiei au început desfășurarea de exerciții majore în Crimeea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro