Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Fregata Regina Maria și alte patru nave NATO efectuează o vizită în portul Poti din Georgia (Foto/Video)
08 apr, 20:14
Gruparea navală permanentă a Alianței Nord Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care face parte și fregata „Regina Maria" își continuă misiunile planificate în Marea Neagră, respectând măsurile de prevenire a răspândirii și infectării cu COVID-19.
Sursa Foto: Statul Major al Forţelor Navale (SMFN)

În perioada 6-7 aprilie, navele SNMG-2 au desfășurat activități de instruire, în apele teritoriale georgiene, în comun cu navele Gărzii de Coastă din Georgia, pentru consolidarea interoperabilității dintre NATO și partenerii săi, după care au intrat în portul Poti, pentru o escală de trei zile, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Exercițiile executate pe mare au avut loc fără contact direct între membrii echipajelor navelor, coordonarea acțiunilor marinarilor fiind realizată prin mijloacele de comunicații radio și video de la bordul navelor, iar pe timpul escalei în portul georgian au fost anulate vizitele oficiale, evenimentele mediatice, ceremoniile și vizitarea navelor de către populația civilă, din măsuri de siguranță sanitară, atât pentru echipaje, cât și pentru oficialitățile locale și publicul din Georgia.

Gruparea navală NATO dislocată în Marea Neagră este alcătuită din fregatele „Verni" (Bulgaria), „Fredericton" (Canada), „Virginio Fasan" (Italia), „Regina Maria" și „Salihreis" (Turcia) și desfășoară misiuni de supraveghere maritimă, pentru menținerea ridicată a capacității de reacție a Alianței Nord Atlantice pe flancul sud-estic. În anul 2019, grupările navale permanente ale NATO au desfășurat aproximativ 100 de zile de misiuni specifice în Marea Neagră, ca parte a planului de asigurare a securității colective a Alianței.

Fregata „Regina Maria" face parte din pachetul de forțe pe care Marina Militară Română l-a pus la dispoziția NATO, conform angajamentelor asumate de țara noastră. În această perioadă, Forțele Navale Române asigură două nave militare integrate în grupări navale permanente NATO, puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu", nava-comandant a grupării navale de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care operează în Marea Mediterana, și fregata „Regina Maria", cu elicopter Puma Naval ambarcat, ca parte a grupării navale permanente SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro