Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fregatele canadiene CSC vor fi echipate cu sisteme antiaeriene Sea Ceptor MBDA
MBDA a primit un contract din partea Lockheed Martin Canada pentru echiparea noilor nave Canadian Surface Combatant (CSC) ale Marinei Regale Canadiene cu sistemul de apărare antiaeriană Sea Ceptor.

Folosind Common Anti-air Modular Missile (CAMM), Sea Ceptor  își va asuma rolul sistemului de apărare Close-In Air Defence (CIADS) la bordul noilor fregate CSC.

Potrivit unui comunicat al MBDA, emis către DefenseRomania, Sea Ceptor oferă performanțe excepționale de apărare, cu un timp de răspuns rapid și o rată ridicată de foc pentru a anihila simultan mai multe amenințări. Tehnologia Soft Vertical Launch (SVL) de ultimă generație permite o acoperire completă de 360°, cu o performanță pe distanțe mici întâlnită de obicei în cazul lansatoarelor antrenabile. Sistemul Sea Ceptor va fi integrat cu Combat Management System 330 (CMS 330) al Lockheed Martin Canada, fiind parte a unei capabilități stratificate de apărare aeriană.

Rolul MBDA în acest program va avea un impact pozitiv asupra industriei de apărare canadiene și a lanțului său de aprovizionare, prin politica de beneficii industriale și tehnologice (ITB). Acest contract presupune o investiție semnificativă a MBDA în cercetare și dezvoltare, în Canada, într-o gamă largă de tehnologii, precum inteligență artificială sau securitate cibernetică.

Această investiție va viza întreprinderile mici și mijlocii, mediul academic și alte industrii cheie din Canada, sprijinind crearea de locuri de muncă în domeniul tehnologiilor înalte. În plus, programul CSC va consolida și mai mult parteneriatul dintre MBDA și Lockheed Martin Canada, care a oferit deja capabilități de apărare aeriană de top pentru Noua Zeelandă și Chile.

G Ad:

„Suntem încântați că am primit acest contract și că vom contribui la un program atât de important în Canada. Sistemul Sea Ceptor oferă tehnologie de ultimă generație care îi va proteja pe militarii canadieni în timpul misiunilor, în întreaga lume, la bordul noilor fregate CSC”, precizează Eric Beranger, CEO MBDA.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro