Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FSB anunță că a dejucat un atentat la Moscova
27 iul 2020 / 15:24
Serviciul de securitate al Rusiei (FSB) a anunţat luni că a dejucat un atentat la Moscova şi a împuşcat mortal un suspect care intenţiona să deschidă focul împotriva mulţimii, într-un loc public aglomerat, transmite Reuters.

Televiziunea de stat Rosia 24 a difuzat fotografia unui bărbat mort, întins cu faţa în jos, cu un pistol-mitralieră Kalaşnikov alături. Într-o geantă de sport aflată în apropiere au fost găsite trei grenade de mână. FSB a comunicat că suspectul provenea dintr-o ţară din centrul Asiei. El a deschis focul asupra agenţilor care au încercat să-l aresteze la periferia Moscovei, iar aceştia au ripostat împușcându-l mortal.

Conform serviciului de securitate, bărbatul avea legături cu un grup internaţional de militanţi din Siria. Fratele său a fost arestat şi continua căutarea altor posibili complici. Rusia a mai fost ţinta atacurilor militanţilor islamişti, inclusiv în 2017, când o explozie într-un metrou din Sankt Petersburg a ucis 15 oameni, transmite Agerpres.

Oficiali din domeniul securităţii au afirmat că mii de cetăţeni ai fostelor republici sovietice din Asia centrală şi din nordul Caucazului au ajuns în Siria sau Irak, unde luptă alături alături de grupuri de militanţi.

Citește și: Atentat terorist dejucat în Ucraina. SBU: Un agent rus intenţiona să folosească un lansator de grenade (Foto/Video)

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro