Gen. Budanov: Ofensiva de iarnă a Rusiei se confruntă cu probleme similare cu cele întâmpinate în vară de armata ucraineană
Nici trupele ucrainene, nici cele rusești nu pot desfășura operațiuni ofensive din cauza densității câmpurilor minate și a utilizării intensive a dronelor.
Conflictul arată neputința Rusiei, care și-a supraestimat forțele și este dependentă de Coreea de Nord sau de Iran.
Contraofensiva rusă are deja 9 săptămâni. Nu este o încercare a rușilor de a sonda pozițiile ucrainene. Rușii desfășoară forțe masive și atacă adânc în apărarea ucraineană, dar avansul este de câteva sute de metri. Un succes similar cu ofensiva ucraineană.
Șeful informațiilor militare ale Ucrainei, Kirilo Budanov, consideră că folosirea intensivă a dronelor și câmpurile dese minate sunt principalii factori care au dus la insuccesul ofensivelor.
„Utilizarea intensivă a dronelor de ambele părți a făcut imposibilă desfășurarea operațiunilor ofensive atât rusești, cât și ucrainene. Un alt factor este densitatea câmpurilor minate, care nu a mai fost văzută de la al Doilea Război Mondial. Știm că soluția pentru drone sunt contramăsurile electronice. Minele necesită echipamente specializate. Acest lucru ne readuce la problema capacității de producție. Nu există nimic de nerezolvat, dar totul trebuie luat în considerare ”, este citat Budanov de serviciul de presă HUR.
Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, generalul locotenent Kirilo Budanov, a declarat, într-un interviu pentru Le Monde, că utilizarea intensivă a dronelor de ambele părți a făcut imposibilă desfășurarea operațiunilor ofensive atât rusești, cât și ucrainene.
Foto: Militari ucraineni care amplasează mine / The Armed Forces of Ukraine
El a mai remarcat că motivul atacurilor intensive cu rachete ale Rusiei în decembrie-ianuarie a fost lipsa unor succese militare reale - Federația Rusă „a dorit să declare anul trecut victorioasă cât mai curând posibil și să treacă la următorul (obiectiv)”.
„Știm că soluția pentru drone sunt contramăsurile electronice. Minele necesită echipamente specializate. Acest lucru ne readuce la problema capacității de producție. Nu este nimic nerezolvat, dar totul trebuie luat în considerare”, a spus Budanov.
Potrivit acestuia, în comparație cu anii precedenți, de la sfârșitul verii 2023, s-a înregistrat o creștere a numărului de muniții produse de Rusia, dar precizia acestora este mai redusă. „În același timp, observăm scăderea calității acestor proiectile”, a menționat Budanov.
Amintim că cel mai important atac aerian dintre toate a avut loc pe 29 decembrie și a combinat intenția rușilor de a lovi infrastructura ucraineană în timpul iernii cu represaliile pentru scufundarea navei de debarcare Novocherkassk în Crimeea, când ucrainenii au reușit să distrugă și cantități serioase de muniție, depozitată provizoriu la bordul navei.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News